a

Veelgestelde vragen

K
L
Waar kan ik het PGT rooster vinden?

Benieuwd naar het PGT rooster? 😃 Het volledige PGT rooster vind je hier! Kun je echt niet langer wachten dan kun je altijd contact met ons opnemen via de contactgegevens bovenaan deze pagina of jezelf direct aanmelden voor een proefles!

K
L
Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn geopend op Westeind 11C, van maandag tot en met donderdag van 07.00u tot 21.30u, op vrijdag van 07.00u tot 19:30u. Op zaterdag van 07:30u tot 11:30u. Op zondag zijn wij gesloten.

Op Groote Vlietlaan 9 zijn wij geopend van maandag tot en met donderdag van 07.00 tot 11.15u en 17.30u tot 21.45u. Op vrijdag van 07.00u tot 11.15u en van 15.30u tot 19.30u. Op zaterdag van 08.30u tot 13.45u en op zondag van 08.30u tot 12.45u.

K
L
Wat doen jullie anders dan andere Personal Trainers?

Wij gaan niet alleen maar een uurtje trainen, wij begeleiden je ook op het gebied van Food en Mind. We richten ons op je gehele leefstijl, om dat zo optimaal mogelijk te maken. Resultaat halen is al moeilijk genoeg, maar volhouden is de kunst. Benieuwd hoe we jou daarbij kunnen helpen? Check de video voor de ervaringen van onze Changers!

K
L
Wat zijn de kosten?

Er zijn verschillende pakketten mogelijk, deze beginnen vanaf €10,85 per week. Maar het best kunnen we je adviseren om een Kennismaking in te plannen, zodat we samen kunnen bepalen welk pakket het beste bij jou past. Inplannen kan je hier doen!

K
L
Is een proefles mogelijk?

Ja, wil je proberen of Optimum Change bij jouw behoefte past dan is een proefles tegen betaling mogelijk!

Voor één proefles Personal Group Training betaal je slechts €7,-
Voor één proefles Personal Training betaal je iets meer, maar dit kun je al ervaren voor maar €27,-

Lijkt je dit leuk? Stuur ons dan een appje en we maken samen een afspraak 🙂

K
L
Welke verschillende PGT lessen zijn er?

Er zijn een aantal Personal Group Trainingen per week met verschillende thema’s.

Personal Group Training - FTTR
Toegankelijk voor iedereen. De training bestaat uit een combinatie van kracht en conditie waarbij je gehele lichaam geprikkeld wordt.

Personal Group Training - STRKR
Deze trainingen zijn meer gericht op kracht. Toegankelijk voor iedereen die de basistechnieken onder de knie heeft en meer de focus wil leggen op spieropbouw.

Personal Group Training Light
Dit is een lichtere variant. Dit is vooral voor mensen die nieuw zijn of (nog) niet veel belast kunnen worden door bijvoorbeeld blessures of andere gezondheidsredenen. Het tempo ligt wat lager en er wordt extra aandacht besteed aan het aanleren van technieken.

Service Personal Group Training
Deze variant is tijdelijk en kan flexibel in het rooster staan. Dit zijn pilot trainingen om te kijken of er animo voor is. Bij ziekte of afwezigheid van de coach komt de les te vervallen.

K
L
Hoe ziet een PGT eruit?

Een Personal Group Training Bij Optimum Change duurt altijd 60 minuten en er is tijdends de training plaasts voor 8 Changers. Je traint in kleine groepjes om ervoor te zorgen dat je de aandacht krijgt die je verdiend. Zo word je niet alleen aangemoedigd en enthousiast gemaakt, nog veel belangrijker, je word gecorrigeerd en krijgt differentiaties om ervoor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk kunt trainen.

Benieuwd wat onze Personal Group Training nog meer te bieden heeft? Klik hier om de pagina te bekijken! Wil je weten hoe onze Changers denken over onze trainingen? Check dan deze video!

K
L
Kan en mag ik aan elke PGT les deelnemen?

De PGT - STRKR les vraagt wat meer van je dan onze FTTR en Light PGT wat betreft techniek of fitheid. Om deze reden stellen we twee eisen voor het meedoen met deze les.

  1. Je mag geen last hebben van blessures. Voor PGT STRKR is dit vragen om het verergeren van dit probleem.
  2. Je moet minimaal een half jaar lid zijn bij ons. Dit om te verzekeren dat je al een goede basistechniek hebt van de meeste oefeningen.

Als je nog geen half jaar lid bent bij Optimum Change, maar wel ergens anders trainingservaring hebt opgebouwd, ben je natuurlijk gewoon welkom bij deze training. De trainer zal vervolgens bekijken of jouw techniek en fitheid passend zijn en of je deze dan vervolgens structureel kan gaan volgen.

K
L
Wat zijn de nadelen van Optimum Change?

Slapende leden kennen wij niet. Wij zijn echt een stok achter de deur voor je en zorgen dus dat je echt wekelijks komt sporten. Wil je dat niet? Dan krijg je snel genoeg je oude resultaten terug 😉

K
L
Kunnen jullie zelfs mij helpen?

Dat durven we niet te zeggen, maar hier kan je waarschijnlijk wel mensen vinden die vergelijkbaar met jou zijn. Lees hun verhaal eens en wellicht herken jij je hierin.

K
L
Voor wie is personal training nu eigenlijk?

Personal training is voor iedereen, ongeacht je doel, postuur of niveau. Je hoeft dus geen BN’er te zijn om een personal trainer in de arm te nemen! 😉

K
L
Is het mogelijk om met iemand in een DUO samen te trainen?

Zeker weten, en dit willen we ook stimuleren binnen Optimum Change 😃 Dus sluit tegen een veel lager tarief een keertje aan en waarschijnlijk vormen jullie dan wel een perfect DUO!

K
L
Krijg ik een voedingsschema?

Wij proberen je huidige voedingspatroon zo aan te passen, dat het voor jou haalbaar is om dat voedingspatroon structureel vol te houden, en op lange termijn meer resultaat te bereiken. Dit kan indien mogelijk met een voedingsvoorbeeldag.

K
L
Hoe weet ik of mijn waarden bij de Optimum Fitscan goed zijn?

Deze hangen natuurlijk voor jullie op de club, zodat je altijd even een kijkje kan nemen. Mocht je niet op de club zijn en ben je toch nieuwsgierig? Klik hier en je kunt de normwaarden inzien.

K
L
Wat is een Optimum Check up?

Wanneer je lid bent bij Optimum Change, heb je onbeperkt toegang tot Optimum Check ups. Een Check-Up is een terugkerend 1-1 gesprek met een vaste Optimum Coach waarin je een plan gaat maken om jouw gestelde doel te behalen.

Tijdens een Optimum Check-up, kun je al jouw vragen stellen omtrent body, food en mind. Onze coaches zijn professionals en daarom maakt het niet uit of jouw vraag over krachttraining, afvallen of bijvoorbeeld stress op je werk gaat. Alle vragen tijdens een Optimum Check-up zijn goede vragen 😃

Changers die gebruik maken van Optimum Check-ups boeken niet alleen méér resultaat maar ze behouden dit ook langer! Dus sport jij regelmatig maar heb je toch moeite met bijvoorbeeld afvallen, in slaap komen of heb je terugkerende pijntjes? Dan adviseren wij je zeker om gebruik te gaan maken van de Optimum Check-ups.

K
L
Kan ik bij Optimum Change voedingssupplementen bestellen?

Ja, wij hebben een samenwerking met XXL Nutrition waardoor we supplementen goedkoper kunnen aanbieden! Bestel hier je supplementen.

K
L
Kan ik bij Optimum Change sporten zonder begeleiding?

Nee, bij ons kan je alleen onder begeleiding van een Optimum Coach sporten.

K
L
Kan ik 1x per week komen sporten?

Ja, het is mogelijk om 1x per week te sporten, maar wij raden aan 3 tot 4 x per week iets doen wat hartslag verhogend is. Daarom kan je bij al onze pakketten onbeperkt komen sporten.

K
L
Kan ik sporten op een vast tijdstip?

Je kan met personal training een vast tijdstip kiezen, dit gaat wel altijd in overleg met je trainer. Met personal group training kan je geen vast tijdstip kiezen, hiervoor kan je via onze LIJFSTIJL App een week vooraf inplannen. Daarbij geldt: vol is vol.

K
L
Krijg ik een vaste Optimum Coach?

Je krijgt bij ons altijd een vaste Optimum Coach, of je nou PT, PGT of een combinatie van beide doet. Samen met deze vaste coach blijf je monitoren hoe het gaat en stel je steeds weer nieuwe doelen. De Optimum Check-ups zijn hierbij van essentieel belang.

K
L
Is de personal trainer continue bij je?

Ja, de aandacht is continue bij jou.

K
L
Ik heb veel blessures ben ik dan wel goed genoeg om te starten met een personal trainer? Is dat niet te zwaar?

Personal training wordt afgestemd op jouw belastbaarheid en niveau. Er kan dus op ieder niveau gestart worden, waarbij progressief en veilig gewerkt wordt naar een hoger niveau.

K
L
Ik vind sporten niet leuk, ik heb een laag niveau, ik voel me heel onzeker in de sportschool. Is personal trainer dan wel geschikt voor mij?

Onze Optimum Coaches hebben ervaring met het begeleiden van mensen die nog nooit in de sportschool geweest zijn, en proberen elke training variatie en uitdaging te bieden.

K
L
Ik heb het op dit moment heel druk en ben bang dat ik me niet volledig kan geven tijdens het personal trainingstraject. Is het verstandig om op een rustiger moment te beginnen?

Personal training is hier juist geschikt voor, om jouw drukke leven een betere balans te geven. We zullen samen met jou kijken hoe we jouw waardevolle tijd het beste kunnen indelen, zodat jij zelf productiever wordt.

K
L
Kan ik ook eenmalig trainen?

Ja, neem hiervoor contact met ons op, dan plannen we een afspraak in.

K
L
Kan ik alleen voedingsadvies krijgen?

Ja, neem hiervoor contact met ons op, dan plannen we een afspraak.

K
L
Is Optimum Change te bereiken met het openbaar vervoer?

Dat kan, maar gunstig is het niet. Vanaf station Rosmalen kun je met bus 4 richting Kruiskamp via CS, dat is 16 minuten, waarna je nog 13 minuten moet lopen. Je kan ook vanaf station Rosmalen 8 minuten fietsen naar Optimum Change. Dan heb je wel alvast wat beweging gehad 😉

K
L
Kan je douchen op locatie?

Ja, er is een douche op Westeind 11C, en twee douches op Groote Vlietlaan 9.

K
L
Zijn er kluisjes?

Ja, er zijn (kleine) kluisjes voor waardevolle spullen, deze kunnen vergrendeld worden met een sleutel.

K
L
Is er genoeg parkeergelegenheid?

Op Westeind 11C zijn 15 parkeerplaatsen beschikbaar. Op de Groote Vlietlaan zijn 55 parkeerplaatsen beschikbaar.

K
L
Is er een dress-code?

Nee, maar er zijn verdacht weinig hempjes en petjes 😉

K
L
Is er een sauna?

Nee. Bij ons ga je niet zweten door stil te zitten 🙂