a

Optimum Runners 
Hoe te beginnen met hardlopen?

Stel je voor dat je 5 km onafgebroken kan hardlopen.
Natuurlijk staat het zweet op je voorhoofd na deze 5 km, maar alleen de gedachte al dat jou dit gaat lukken! No way!! Toch?

Leren hardlopen

Je bent al een tijdje aan het overwegen te starten met hardlopen, maar geen idee waar te beginnen? Of net begonnen met hardlopen en je wilt de 5 km efficiënter en beter lopen?

Je komt door al dat binnen zitten veel minder aan beweging toe en wilt met de lente op komst leren hardlopen?

Beginnen met hardlopen kan best ingewikkeld zijn.

Waar moet je op letten voordat je echt goed kunt hardlopen? Beginnende hardlopers maken namelijk de fout en denken: “ik begin gewoon met 30 minuten hardlopen”. Met als gevolg dat ze constant in hun maximale hartslag lopen.

Héél veel beginnende hardlopers kiezen ervoor om te gaan hardlopen in deze periode.

Hierdoor ontstaan er ook veel problemen. Je kent het vast wel:

 • Je hebt geen idee hoe te beginnen
 • Meteen vier dagen in de week hardlopen, direct heel ver en vaak hardlopen en na 3 weken liggen je schoenen alweer stof te vangen in de hoek van de kamer
 • Je gaat zo fanatiek van start dat je na 1 week al allerlei pijntjes voelt
 • Je hebt geen idee hoe je op een verantwoorde manier je loopschema kan uitbouwen

Zorg er dan voor dat jij niet deze beginnersfouten maakt!

Ik doe mee om GRATIS 5 km
te leren hardlopen

“In de lock down ben ik met hardlopen begonnen. Uiteindelijk heb ik het zelf opgebouwd naar 2 km. Na een tijdje die 2 km gedaan te hebben begon ik me te vervelen en zocht op internet naar mogelijkheden.

Zo kwam ik Optimum Change tegen die een programma had om je naar 5 km aan een stuk door, te begeleiden. Ik vond het in eerste instantie heel fijn dat dit gratis werd aangeboden want ik had geen zin om geld uit te geven aan iets waarvan ik op dat moment niet wist of het zou lukken.

Ik kreeg wekelijke een mail met schema’s en ging hardlopen wanneer het mij uitkwam (als ZZP’er in de zorg heb ik het best druk). Naast de mail met schema kreeg ik ook mails met tricks en trucs. Erg leerzaam!

Nu zit ik op 4 km en ik heb het er vertrouwen in dat het mij gaat lukken om die 5 km te halen. En misschien meer!!! Ik vind hardlopen een geweldige sport mijn conditie is verbeterd, ik slaap beter, ik zit beter in mijn vel en ben ook wat killotjes kwijt. Wat wil je nog meer? Dit zou ik iedereen aanraden!

Je begint gratis en veilig en mocht je het niets vinden dan zit je nergens aan vast.”

Leer 5 km hardlopen met Optimum Runners

Wil jij 5 kilometer achter elkaar hardlopen én dit ook blijven volhouden? Dit kun je het beste doen met verantwoorde schema’s, handige looptips die zorgen voor een verbeterde looptechniek en door ervaringen te delen met een persoonlijke coach. Optimum Runners staat jou bij in het bereiken van jouw (hardloop)doelstelling. Je krijgt wekelijks een duidelijk en haalbaar plan en wij gaan samen in 10 weken leren om 5 km. onafgebroken te kunnen hardlopen. Dat allemaal door twee of drie keer per week hard te lopen.

Wij zijn geen online platform waar je standaard schemaatjes ontvangt en verder niets. Het internet staat hier al vol mee. Daarom houden we juist persoonlijk contact en kan je gedurende deze 10 weken altijd met je vragen bij ons terecht! Beginnen met hardlopen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Waar helpen we jou bij?

 • In een paar minuten een goede warming up
 • Je eerste trainingen voor het starten met hardlopen met twee à drie keer in de week
 • Fitter worden
 • Conditie opbouwen
 • Gezondere levensstijl
 • Optimale voeding voor tijdens het hardlopen
 • Hardlooptips & -tricks die verder gaan dan alleen de juiste schoenen

Hoe gaat dit voor jou in zijn werk

1. Aanmelding. Meld je aan voor dit gratis programma en deel je verwachtingen, doelen en brandende vragen.
2. Eerste trainingsweek. We starten met een trainingsplan voor 2x per week. Hierin krijg je een uitgebreide toelichting op de schema’s en de eerste tips & tricks.
3. Feedback training. Wekelijks houden we een live Q&A waarin jij jouw brandende vragen kan stellen. Denk aan vragen over je schema, voeding, leefstijl of hardloopuitrusting (kleding & schoeisel).
4. 1 op 1 Check-ins. Gedurende 10 weken houden we 2x een persoonlijke check-in. Tijdens zo’n check-in kun je je ervaringen delen en vragen stellen die niet in de Q&A aan bod zijn gekomen.

Dit alles voor jou in een gratis programma

Je kan dus nu op een zeer verantwoorde manier beginnen met hardlopen inclusief online ondersteuning en support. Je ontvangt wekelijks 2 verschillende looptrainingen, ontvangt regelmatig tips & tricks, wekelijks een live Q&A en hebt gedurende de 10 weken twee keer 1 op 1 online contact met je persoonlijke coach. Daarnaast hebben we een online community opgericht in Strava (dé app voor hardlopers om jouw trainingen in op te slaan) om ook elkaar te kunnen supporten.

Optimum Change biedt dit programma volledig gratis aan. In deze tijd dragen we namelijk graag bij aan een fittere en gezondere gemeenschap. En dat lukt niet als we allemaal blijven zitten.

Meld je dus nu aan en start ook met jouw eerste 5 km hardlopen.

Wat kan je verwachten?

2 x per week looptrainingen

2 x een persoonlijk gesprek met jouw hardloopcoach

Direct toepasbare tips & tricks

Dat GEWELDIGE gevoel als jij voor het eerst 5 km. hebt gelopen!

Loop jij met ons mee?

Ik doe mee om GRATIS 5 km te
leren hardlopen