a

Bereik ook je doel, net als Walter en Jeanette

”Sporten wilde ze wel, maar konden zich niet zetten tot consequent gaan.”

De mensen van Optimum Change zijn stuk voor stuk geweldig. Iedereen is super gedreven, enthousiast en betrokken bij iedereen die hier traint. En dat motiveert, stimuleert en maakt dat je zin hebt om te gaan sporten, elke keer weer.

“De mindset en voeding zijn de dingen die
we het meest hebben overwonnen.”

Walter werkte 40-50 uur werk per week, voelde zich redelijk tot goed, maar heeft zich wel vaak te “dik” gevoeld. Ook was hij vaak moe van het werk en had hij te veel op zijn bordje.

Jeanette is secretaresse en heeft op kantoor minimale beweging. Thuis is er gelukkig genoeg te doen dus dat heft elkaar wel een beetje op. Toch was ze vaak moe en ging daarom te snel op de bank hangen. Eten doet ze graag en door te weinig beweging had dat als gevolg dat ze zich te zwaar voelde.
Voordat ze bij Optimum Change kwamen sporten gingen ze zelf regelmatig hardlopen. Walter 5-15 km per week met wedstrijden en Jeanette tot 5 km met af en toe een wedstrijdje. Sporten wilde ze wel, maar konden zich niet zetten tot consequent gaan. De ‘’drempel’’ (smoesjes verzinnen om maar niet te gaan sporten) was te hoog.
Toen ze begonnen bij Optimum Change was het doel van Walter om de halve marathon binnen 2 uur te lopen, maar niet met 92 kilo dus wilde hij eerst een paar kilo afvallen. En Jeanette wilde afvallen, zichzelf weer fit voelen en lekkerder in haar vel zitten.

Walter aan het woord: Het leukste en fijnste om bij jullie te trainen is de welbekende stok achter de deur, de extra push in je rug om over de ‘’drempel’’ te komen en het enthousiasme van jullie allemaal. We hebben in principe alleen met Nicole en nu Max te maken, maar uiteindelijk zijn jullie allemaal onze trainers. De stimulans die ik van jullie krijg tijdens de training geeft me extra energie om nog meer te trainen en nog beter mijn best te doen.

De mindset en voeding zijn de dingen die we het meest hebben overwonnen. Hoe we dit hebben gedaan, is niet in één woord of zin uit te leggen. Het is de kracht van herhaling. Het is bewust worden van, regelmaat krijgen in het ritme van eten, sporten en werken. Dat het met ups en downs gaat dat weet je vooraf wel, echter weet je niet hoe jij daarop reageert. Daar ben ik sterker in geworden, mede door toedoen van jullie. De 6PCK training heeft mij gegeven wat ik nodig had en zie daar de resultaten… (ruim 8 kilo afgevallen en 6 centimeter taille omvang verminderd).

Onze coach Nicole heeft ons bewust gemaakt dat er een balans moet zijn tussen lichaam en geest. Daar heeft ze ons in begeleid en hebben daar veel aan gehad. Nu zijn we met Max aan het trainen en die heeft ons gebracht waar we nu zijn.

Hij heeft de balans m.b.t. kracht, afvallen, eten en wilskracht gebracht. Allen dank… Ik ben het meest trots dat ik dit samen met Jeanette mag doen 😉 Ik weet dat ik het zelf heb gedaan om zover te komen, maar achter de man staat ook een machtige vrouw: Jeanette. Zij zorgt voor mijn eten, zorgt dat mijn ontbijt, lunch en tussendoortjes elke dag weer klaar staan, dank daarvoor!! Ik ben bewuster van wat en hoeveel ik mag eten, mijn lichamen wil 3-5x per week sporten. Ook ben ik trots dat ik nu 55-65 uur per week werk en geen stress heb én dat ik 50 jaar ben, een goede conditie heb en een six-pack begin te krijgen!

Jeanette aan het woord: Het leukst zijn de mensen/coaches van Optimum Change. De betrokkenheid/stimulans van allemaal is geweldig, dat geeft telkens weer zo’n boost om door te gaan.
Ook ik heb, net als Walter, het meest gewonnen op het gebied van mindset en voeding. Dit heb ik gedaan door te luisteren naar onze coach en er zo voor te zorgen dat het een ‘kunstje’ wordt, zodat het in mijn systeem zit en dat is gelukt! Ik ga met veel plezier sporten en omdat we zoveel goed resultaat geboekt hebben is het goed te doen met de voeding. Soms een dagje dat het even wat minder gaat maar dan heb ik Walter en onze coach Max om mij weer terug op de rit te zetten.
Ik ben trots dat ik mijn doel bijna bereikt heb en dat ik dit in principe alleen heb gedaan, zij het met de enorme steun van Walter. Zonder hem was dat zeker niet gelukt. Ik voel me fit, energiek en vind mezelf er goed uitzien. Dat maakt dat ik mezelf zekerder voel en dat straal je dan ook uit. We slapen beter, worden uitgerust wakker. We voelen ons goed en fit, onze body en mind is in balans!
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ik vind de mensen van Optimum Change stuk voor stuk geweldig. Iedereen is super gedreven, enthousiast en betrokken bij iedereen die hier traint. En dat motiveert, stimuleert en maakt dat je zin hebt om te gaan sporten, elke keer weer. De 6PCK training is ook een topper. Rachel heeft dat super goed gedaan, is een super enthousiaste meid die er elke keer weer een feestje van maakte. En in combinatie met onze personal trainer, in ons geval Max, heeft dat voor ons enorm resultaat gehad waar we erg trots op zijn.

Namens ons allebei dank voor jullie nominatie.