a

Bereik ook je doel, net als Tijn

”Ik ben trots op het feit dat ik echt hele grote stappen heb gemaakt qua voeding.”

Ik vind het fijn om met een vaste trainer te werken die me goed kan motiveren en kritisch doorvraagt wanneer dat nodig is.

“Hierdoor zou ik meer plezier in het leven krijgen
zowel voor mezelf maar ook om een
leukere vader en echtgenoot te kunnen zijn.”

Ongeveer 3 kwart jaar geleden ben ik lid geworden bij Optimum Change. Op dat moment was ik net 2 maanden geleden vader geworden van mijn tweede zoontje en een half jaar daarvoor was ik praktijkhouder van 4 fysiotherapiepraktijken geworden. Ik was ontzettend blij met wat ik op dat moment bereikt had, maar tegelijkertijd merkte ik ook dat ik steeds meer vermoeid was en dat ik niet meer lekker in mijn vel en mijn energie zat.
Daarnaast had ik een jaar bijna niet gesport en was ik een aantal kilo’s aangekomen. Ik sliep te weinig in verband met lange werkdagen en ’s nachts een kleine die regelmatig wakker was.
Ik kon niet goed de zin en tijd vinden om weer aan het sporten te gaan en qua voeding was ik inspiratieloos. Op dat moment wist ik dat het op praktisch alle vlakken van gezondheid niet lekker ging: voeding, beweging, ontspanning, stress en slaap. Ik wist dat ik hier iets in wilde veranderen maar ik had geen idee meer waar ik moest beginnen.

Als fysiotherapeut en manueel therapeut adviseer ik mensen op dagelijkse basis over hun gezondheid en daarbij gebruik ik heel vaak onze eigen fitness- en oefenapparatuur om ze terug in conditie te krijgen en te houden. Hoewel ik dus al vrij veel kennis en ervaring hierin had lukte het voor mezelf op dat moment niet.

Op dit punt was mijn belangrijkste doel het plezier terug te krijgen in het sporten en inspiratie te krijgen om mijn voeding weer gezond te krijgen en me daardoor weer fit, energiek en sterk te voelen.
Hierdoor zou ik meer plezier in het leven krijgen zowel voor mezelf maar ook om een leukere vader en echtgenoot te kunnen zijn. Gezien het feit dat ik al mijn hele leven worstel met mijn gewicht ‘het komt er heel makkelijk aan en gaat er heel moeilijk vanaf’, wilde ik ook graag 5-10 kg kwijt.

Ik had van een aantal mensen, patiënten en kennissen, goede verhalen gehoord over Optimum Change, waarbij een aantal echt zichtbaar behoorlijke resultaten hadden bereikt. Ook hoorde ik dat mensen op een hele goede manier begeleid worden waarbij aandacht wordt gegeven aan alle aspecten waar ik op dat moment moeite mee had. Na de intake had ik ook meteen een goed gevoel hierover en kreeg ik al meteen het vertrouwen dat dit voor mij zou gaan werken.

Ik vind het fijn om met een vaste trainer te werken die me goed kan motiveren en kritisch doorvraagt wanneer dat nodig is. Daarnaast vind ik het ook fijn om met groepstrainingen mee te doen waarbij ik met wisselende trainers en andere sporters samen train.

De belangrijkste stappen die ik heb moeten maken tijdens dit traject zijn:
– het verbeteren van mijn voeding. Ik was daar niet voldoende bewust van en heb daar een heleboel over geleerd. Tevens ben ik mezelf hierin aardig tegengekomen. Ik had best een aantal momenten dat ik aan het snoepen/snaaien was. Door eerlijk tegen mezelf te zijn en door meer regelmatigheid en voorbereiding qua voeding in te bouwen heb ik dat snaaien behoorlijk goed overwonnen.
– het verbeteren van mijn slaap en ontspanning. Het lukt nog niet altijd maar ik slaap inmiddels langer en ik probeer steeds vaker wat ontspanmomenten in te lassen.
– het inbouwen van voldoende beweegmomenten. Ik was begonnen met 1 sportmoment maar al gauw kreeg ik weer de smaak te pakken en heb ik het uitgebouwd naar 3 vaste sportmomenten.

Ik ben er trots op dat ik inmiddels kan zeggen dat ik sinds het begin ruim 5 kg ben afgevallen, waardoor ik weer op een gezond gewicht zit, ik voel me behoorlijk fit en ik ben trots op het feit dat ik echt hele grote stappen heb gemaakt qua voeding. Ik ben geïnspireerd om zelf nog meer stappen te zetten in het verbeteren van mijn gezondheid en daarnaast ook mijn omgeving daarin te inspireren. 

“Ik ben daarom ontzettend blij dat ik bij Optimum Change
begonnen ben en deze stappen heb kunnen zetten!”