a

Bereik ook je doel, net als Thijs

”Ik vind het leuk om goed begeleid en gemotiveerd te worden om tot een hoger niveau te komen. Ik begin nu ook duidelijk resultaat te zien en ben veel fitter!”

De dingen die mij tegen hielden om hier verandering in aan te brengen was dat ik dacht er geen tijd voor te hebben, maar uiteindelijk dus wel. En heel eerlijk, ik had er geen zin in.

“Ik vind het leuk om goed begeleid en gemotiveerd
te worden om tot een hoger niveau te komen. “

Hallo ik ben Thijs van Rooij (35) samen met mijn vriendin Emie en dochtertje Flore (4) woon ik in Rosmalen. Ik ben directeur en mede eigenaar van een bouwbedrijf en maak vaak lange werkdagen op kantoor maar ben ook veel onderweg naar klanten en projecten. Voordat ik deze werkzaamheden deed had ik weinig klachten over mijn fitheid omdat we thuis ook een paardenfokkerij hebben waar veel tijd en energie in gaat zitten, vooral in de avond en weekenden. Bij een paardenfokkerij komt veel fysiek werk voor en daar merkte ik dat ik wel eens fitter ben geweest. Voordat ik bij Optimum Change kwam deed ik niets aan sport en had geen achtergrond in fitness, het enige wat ik deed aan sport was jaarlijks op de piste staan om te skiën en heel soms pakte ik de mountainbike voor een rondje Hooghei. Begin dit jaar ben ik met mijn gezin gaan skiën en ik mag dan altijd alle ski’s de piste op dragen en daarbij merkte ik dat ik totaal geen conditie had. Dat was wel echt een eyeopener om hier toch eens iets aan te gaan doen.

De dingen die mij tegen hielden om hier verandering in aan te brengen was dat ik dacht er geen tijd voor te hebben, maar uiteindelijk dus wel. En heel eerlijk, ik had er geen zin in.

Ik ben er gewoon aan begonnen en heb me volledig ingezet. Ik vind het fijn om twee verschillende trainers te hebben, hierdoor zijn de trainingen altijd erg gevarieerd en dat bevalt goed. Ik vind het leuk om goed begeleid en gemotiveerd te worden om tot een hoger niveau te komen. Ik begin nu ook duidelijk resultaat te zien en ben veel fitter!

Ik heb tijdens de trainingen aangegeven dat ik het fijn zou vinden om 5 kilometer lekker te kunnen gaan hardlopen binnen 30 minuten. Dankzij het schema wat Joeri voor me heeft opgesteld was me dit binnen een paar weken al gelukt, nu kan ik 10 kilometer al op een lekker tempo lopen binnen 50 minuten. En ik begin het ook erg leuk te vinden, dus heb ik me zelfs al voor een halve marathon opgegeven, daar kan ik nu lekker voor gaan trainen. Ik merk dat wanneer je fit in je lijf bent, je ook fit van geest wordt, en dat is wel erg prettig bij mijn drukke leven.

Uiteraard wil ik Max en Joeri bedanken voor hun hulp en inzet, mede dankzij hen ben ik nu echt fit aan het worden!