a

Bereik ook je doel, net als Suzi

”Ik wilde graag bewust worden van mijn bewegingsapparaat en mijn automatische compensatie leren ombuigen. Eigenlijk het heropvoeden van mijn lichaam in de hoop er sterker en mobieler, zonder pijn, uit te komen.”

Ik vind de sfeer in de ruimte, de omgang van de trainers met elkaar en de klanten heel prettig. Ik voel me vrij en op mijn gemak.

“Momenteel voel ik me weer veel sterker,
energieker en zie er veel strakker en gespierder uit.”

Mijn klachten zijn begonnen na een jaar lang rond te hebben gelopen met een gescheurde meniscus. Ik hoopte dat de klachten vanzelf zouden verdwijnen, maar toen dat na een jaar nog steeds niet het geval was, ben ik eind 2017 naar de chirurg gestapt. Na de revalidatie kwam ik er zoetjesaan achter dat mijn bewegingen erg beïnvloed waren geraakt door het compenseren van mijn knie. Ik wilde graag bewust worden van mijn bewegingsapparaat en mijn automatische compensatie leren ombuigen. Eigenlijk het heropvoeden van mijn lichaam in de hoop er sterker en mobieler, zonder pijn, uit te komen. Ik werk als zelfstandig Personal Shopper. Dit doe ik al 16 jaar fulltime. Ik vind het fantastisch werk en hoop het nog heel lang te doen. Maar door mijn toenemende lichamelijke klachten voelde ik het gevaar op de loer voor het gezond blijven uitvoeren van mijn werk. Mijn lijf is een cruciaal instrument bij mijn baan. Ik probeerde wat yoga en heb een paar lessen pilates gedaan, maar deed verder niets aan sport. De laatste maandkaart fitness die ik heb gehad moet zeker 30 jaar geleden zijn. Ik trachtte enkele sporten ter versterking van mijn hele gestel, maar vooral knie (na een meniscusoperatie) en rug (waar ik veel en lang last van had). Na iedere sport of intensieve beweging kampte ik wederom met rugklachten. Ik dacht dat ik gewoon wat oud begon te worden. Wat klachten, gemekker, slappere benen, hangende billen… Dat soort dingen.

Momenteel voel ik me weer veel sterker, energieker en zie er veel strakker en gespierder uit. Ik ben trots op dat ik nagenoeg klachtenvrij ben! En supersnel ook! Ik geloof dat ik na 5 weken al geen rugklachten meer had. Ik merkte ook dat ik (tijdens mijn 6- weekse reis) bij minder actief mijn workouts doen, weer gelijk weer meer last van mijn rug kreeg. Ik heb het onderhoud gewoon echt nodig. En tja, als je dan toch klachtenvrij bent, kun je je ook gaan richten op een strakkere bikinibody! Dat is momenteel mijn subdoel 😉 Ik kan weer tegen een stootje! Als ik nu een uur onkruid uit de tuin pluk, betaal ik geen prijs meer, waar ik een half jaar geleden nog 3 weken van moest revalideren.

Het finetunen, bewust naar mijn lijf kijken en voelen wat het verschil is als je een kleine correctie maakt in je houding. Daar leer ik heel veel van. En, maar dat mag je niet tegen Lars zeggen hoor, hoe ik steeds een beetje meer uitgedaagd wordt en mijn grenzen blijf opzoeken. Soms denk ik echt: Doe normaal! Ik ben geen 20 meer! En dan kan ik het toch! 😉 Ik vind de sfeer in de ruimte, de omgang van de trainers met elkaar en de klanten heel prettig. Ik voel me vrij en op mijn gemak. Geen shows, maar allemaal serieuze frisse mensen die professioneel en informeel met hun klanten omgaan. Iedereen is anders en iedereen is welkom en oké met elkaar. Dat vind ik echt belangrijk en niet vanzelfsprekend!