a

Bereik ook je doel, net als Stefan en Renate

”We wilden in ieder geval trainen onder begeleiding, omdat we er op voorhand van overtuigd waren, dat we hiermee betere resultaten zouden behalen.”

De persoonlijke aandacht, het super enthousiaste team van trainers, de professionaliteit en deskundigheid, de relaxte sfeer, de kleine groep van mensen die tegelijk aan het trainen is en de wijze waarop je iedere keer weer gemotiveerd wordt om het beste uit jezelf te halen is erg fijn!

“Wat ons daarbij heeft geholpen is; ons er bewust van te zijn
wat we niet meer willen en dat vooral steeds te blijven herhalen”

Ons dagelijks leven in drie woorden zijn; druk, druk en druk. Stefan heeft al jaren een eigen fiscale adviespraktijk. Renate jongleert met haar parttime administratieve baan, een aantal nevenactiviteiten en het leeuwendeel van de werkzaamheden in en om het huis. Sinds een jaar of zes is daar onze lieve, leuke en soms een ietsepietsie veeleisende dochter bij gekomen. Dit alles gecombineerd met een dosis elkaar snel opvolgende gebeurtenissen en veranderingen, zowel qua werk als privé, begonnen stilletjes hun tol te eisen. Vermoeidheid, rusteloosheid, moeite met ontspanning, gejaagdheid, regelmatig een snelle hap, overgewicht en vooral weinig lichaamsbeweging kenmerken ons leven. Helemaal lekker ging het toen niet.

Wij deden niets aan sport/beweging voordat we startten bij Optimum Change. Eerder hebben we wel gesport (o.a. fitness, spinning en hardlopen), maar dat was al langere tijd geleden. Het doel van Stefan was om energieker te worden. Het doel van Renate was om te werken aan haar zelfvertrouwen. Uiteindelijk willen we zo veel mogelijk kunnen genieten van elkaar, onze dochter en alle andere leuke dingen in het leven. Een gezonde geest in een gezond lichaam speelt daarbij een hele grote rol.

We hadden direct een goed gevoel over de manier van werken bij OC. Al bij de intake was sprake van een wederzijdse openheid, die wij als heel prettig ervaren hebben. In eerste instantie was het zelfs zo, dat alleen Stefan wilde gaan trainen en Renate alleen meeging als gezelschap. Die openheid en de uitleg over de manier van werken gaf ons het gevoel, dat we op de juiste plek zouden zijn. We wilden in ieder geval trainen onder begeleiding, omdat we er op voorhand van overtuigd waren, dat we hiermee betere resultaten zouden behalen. Uiteindelijk hebben we besloten om beide aan de slag te gaan.

De persoonlijke aandacht, het super enthousiaste team van trainers (Sanne in het bijzonder!), de professionaliteit en deskundigheid, de relaxte sfeer, de kleine groep van mensen die tegelijk aan het trainen is (dit is met name voor Renate heel belangrijk) en de wijze waarop je iedere keer weer gemotiveerd wordt om het beste uit jezelf te halen is erg fijn!

We vinden het ook heel leuk om de training samen te doen. Voor ons is het ook een wekelijks uitje uit de ‘dagelijkse sleur’ en een leuke gelegenheid om iets samen te doen. Er wordt in ieder geval genoeg gelachen tijdens de trainingen.

De grootste worsteling was het aanpassen van onze levensstijl en vooral het vasthouden van die aanpassingen. We waren eigenlijk eerst altijd bezig met werk. Het kwam er in feite ook op neer, dat we veel te ver gingen om het iedereen naar de zin te maken. Op dit moment doen we het qua werk veel rustiger aan, zeggen regelmatig nee tegen zaken die voor ons minder belangrijk zijn, zodat er meer tijd over is voor ons privéleven. We leven daardoor veel bewuster.

Wat ons daarbij heeft geholpen is; ons er bewust van te zijn wat we niet meer willen en dat vooral steeds te blijven herhalen. En verder gewoon doorgaan. Ook al doe je na iedere twee stappen vooruit er eentje terug, dan heb je er toch een vooruit gedaan. En één is meer dan geen. Dat laatste is een les, die we heel nadrukkelijk bij Optimum Change geleerd hebben.

Verder zijn we allebei al een mooi aantal kilo’s afgevallen en voelen ons veel energieker. Daarnaast zijn we mentaal een stuk sterker geworden. Als we de dingen kunnen, die we bij Optimum Change doen, waarom zouden we de rest van het leven dan niet (aan) kunnen.

We willen van deze gelegenheid gebruik maken om Sanne te bedanken en haar een enorm compliment te maken. Zij maakt iedere training weer een feestje.