a

Bereik ook je doel, net als Sjoerd

”Dat ik na een jaar nog steeds 3x per week sport, dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht toen ik begon.”

Het grote pluspunt van Optimum Change vind ik de flexibiliteit van sporten. Word ik in het weekend wat eerder wakker, kan ik kijken of er nog een plek vrij is om spontaan te gaan. Kom ik onverwachts wat eerder thuis van werk en er is nog een plek vrij, dan kan ik aan het einde van de dag nog snel gaan sporten. Ook is het heel fijn dat er verschillende coaches zijn die toch allemaal een wat eigen stijl hebben.

“Ik ben een levensgenieter

Hoe het begon:

Ik ben een levensgenieter en geniet dan ook vaak met vrienden van een drankje en een hapje, zowel thuis als in de horeca. Maar ik heb een zittend beroep, deed niet zoveel aan beweging (tsja, waarom de fiets pakken als ik ook een motor heb staan…) en daarnaast ging de leeftijd blijkbaar ook mee spelen; ik kon de laatste jaren niet meer zoals ik altijd gewend was geweest gewoon eten en drinken zonder aan te komen. Daarnaast merkte ik dat als ik een paar keer de trap op en neer liep, ik al begon te puffen.

Met mijn 2 tienerdochters in huis besefte ik steeds meer dat gezondheid belangrijk is. Inmiddels was ik al jaren niet meer aan het sporten maar ik besefte dus dat ik iets moest gaan doen. Hiervoor had ik lange tijd met veel plezier aan crossfit gedaan maar dat werd me te heftig, ik moest me soms echt naar die lessen toe slepen. Dat was dus nu geen optie. Ik ben toen zelf aan hardlopen begonnen maar het ontbrak me aan discipline en ik vond het ook maar saai. Ook probeerde ik te letten op voeding zonder precies te weten wat wel goed was en wat minder was. Dat hielp dus ook niet echt. Hier sprak ik met vrienden over en door hun werd ik gewezen op hun lidmaatschap bij Optimum Change.

Door hun enthousiasme heb ik me toen aangemeld voor een proefles en daarna voor het Kickstart programma. In het introductiegesprek heb ik toen duidelijk aangegeven dat ik mijn conditie wilde verhogen en daarnaast op gewicht wilde blijven met mijn zeer bourgondische levensstijl. Ik had dus geen doelstelling van gewicht verliezen, je kunt er maar beter gelijk duidelijk in zijn.

Hoe het nu is:

Door in het Kickstart programma te gaan werken met de voedingsapp, zag ik pas echt in wat ik per dag naar binnen werkte. Ik vulde alles in, zelfs een klein snoepje. Ik werk er nu niet meer mee maar let door deze ervaring wel beter op bij alles wat ik eet en drink. Niet zoveel meer snaaien en snoepen kost me nog wel wat moeite dus ik zondig best nog wel eens. Maar in de ochtend voortaan een gezond ontbijt, in de middag geen snoep maar wat fruit en niet elke avond meer toastjes op tafel, is wel iets waar ik echt in veranderd ben.

Dat ik na een jaar nog steeds 3x per week sport, dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht toen ik begon. Vooral de ochtendlessen vind ik heel prettig, d.w.z. als ik eenmaal aan het sporten ben en daarna fris de dag in kan gaan. Het moment dat die wekker om 06.15u afgaat, zal altijd wel wennen blijven. En dat ik toch nog 3 kilo ben afgevallen in het afgelopen jaar, is natuurlijk ook wel een prettige bijkomstigheid… 😉

Wat ik vind van Optimum Change:
Het grote pluspunt van Optimum Change vind ik de flexibiliteit van sporten. Word ik in het weekend wat eerder wakker, kan ik kijken of er nog een plek vrij is om spontaan te gaan. Kom ik onverwachts wat eerder thuis van werk en er is nog een plek vrij, dan kan ik aan het einde van de dag nog snel gaan sporten. Ook is het heel fijn dat er verschillende coaches zijn die toch allemaal een wat eigen stijl hebben. Zo kun je kiezen voor de lessen van de coaches die je voorkeur hebben en leren de coaches jou ook kennen. En doordat de lessen in kleine groepen gegeven worden, krijg je ook genoeg persoonlijke aandacht en begeleiding. Tevens ben je door de verscheidenheid aan coaches ook verzekerd van verschillende soorten lessen en oefeningen per week. Daarnaast worden er ook diverse extra’s aangeboden zoals de check ups, fitscans en info avonden. Zo heb ik o.a. gebruikt gemaakt van de fitscan, ik ben dan ook benieuwd of de volgende fitscan mij vooruitgang laat zien. En wat ook fijn is; door te sporten op wekelijks dezelfde tijdstippen, krijg je ook min of meer een vast groepje die je wat beter leert kennen.

“Gezellig om zo met bekenden aan de lessen
deel te nemen en elkaar op te zwepen om door te gaan.”