a

Bereik ook je doel, net als Chris

”Ik durf wel te stellen dat het roer om is: inmiddels 10 kg lichter en vijf keer per week trainen.”

.Optimum Change heeft mij goede begeleiding gegevens en realistische doelen gesteld. Ik word ook uitgedaagd, maar niet op het onhaalbare

“Na mijn eerste proefles kon ik amper meer bewegen,
maar ik ben de uitdaging toch aangegaan en
begonnen met 3x per week trainen.”

Voordat ik met Optimum Change in contact kwam zag mijn leven er heel anders uit. Ik werkte in Amsterdam en/of Rotterdam, was rond de 60-70 uur van huis en zei tegen mezelf dat ik “geen tijd” had om te sporten. Ondanks een slank postuur had ik twintig jaar niet meer gesport, op een poging tot hardlopen na. Ik was eindelijk, na tig pogingen, gestopt met roken, maar ook gediagnostiseerd met COPD. Na een aantal confronterende bewegingsuurtjes bij de longfysio, met 70-plussers allemaal aan het zuurstof, werd mij wel iets duidelijk… het roer moet om! Op aanraden kwam ik in contact met Optimum Change.

Na mijn eerste proefles (buiten i.v.m. Corona) kon ik amper meer bewegen, maar ik ben de uitdaging toch aangegaan en begonnen met 3x per week trainen. Tijdens de eerste paar maanden kwam het voor dat ik de les niet kon volmaken wegens gebrek aan conditie, ik moest echt gaan zitten.

Om de techniek nog beter onder de knie te krijgen, ben ik PGT gaan combineren met Personal Training bij Elise. Het goed uitvoeren van de oefeningen en doelen werden gesteld. 3x trainen werd 4x trainen… en 4x werd 5x trainen per week.

Inmiddels 10 kilo lichter, 5x per week trainen. Ik durf wel te stellen dat het roer om is, en al zal ik het niet snel toegeven, ik ben stiekem best wel een beetje trots.

Optimum Change heeft mij goede begeleiding gegevens en realistische doelen gesteld. Ik word ook uitgedaagd, maar niet op het onhaalbare.

Ondertussen is mijn vrouw, Kathelijn, ook begonnen bij Optimum Change en bouwen we sport heel bewust in ons dagelijks leven in. Als het even kan met een bewuste keuze voor voeding.