a

Bereik ook je doel, net als Rens

”Naast het afvallen ben ik ook in een korte tijd een stuk sterker geworden.”

De eerste training met een deadlift van 8 kilo is ondertussen een deadlift van 120 kg geworden.

“Het fijne aan het sporten bij Optimum Change
is dat er een relaxte sfeer hangt,
zowel onder trainers als Changers. “

Ik ben eigenaar van restaurant De Blauwe Sluis. In de zomer werk ik erg veel en val dan vaak kilo’s af, maar in de winterperiode kwamen deze kilo’s er weer aan. Als kilometers maken op een horecaterras mee mag tellen als sport dan was dit het enige wat ik deed. Vanaf dit jaar is daar verandering in gekomen. Ik ben hier in januari begonnen en vanaf het eerste moment in de winter viel ik al af.

Ik liep al een hele tijd met het idee rond om fitter te willen worden en af te vallen. Ik had er jaren niets aan gedaan en wilde nu bewuster gaan leven. Zelf lette ik al wel op mijn voeding om dit doel te kunnen behalen, maar toch lukte het mij niet alleen. Nadat ik Andrew, die al jaren lid is, had gesproken over Optimum Change ben ik in gesprek gegaan. Daar heb ik meteen de knoop doorgehakt en ben begonnen bij Optimum Change.

Ik was bang dat het niet ging lukken om op vaste dagen en tijdstippen te sporten waarop ik eigenlijk zou ‘moeten’ werken. Uiteindelijk ging dit heel makkelijk en heb ik er tijd voor vrij gemaakt. Ik heb echt maar een aantal trainingen gemist, en dat was alleen in de extreem drukke zomerperiode afgelopen weken. Verder ben ik er eigenlijk altijd.

Het fijne aan het sporten bij Optimum Change is dat er een relaxte sfeer hangt, zowel onder trainers als Changers. Er zijn veel ondernemers die dezelfde mindset hebben. Ook heeft de coronaperiode me (privé) goed gedaan. Ik heb meer ritme en structuur. Ik begin inmiddels ook al anders naar mezelf te kijken.

Ondanks de drukte heb ik het mezelf wat voeding betreft zo makkelijk mogelijk gemaakt door niet te kiezen voor maaltijden die veel tijd kosten, maar juist gewoon handig zijn om snel te maken of om mee te nemen. Ik werk in de horeca dus een drankje hoort er op zijn tijd bij dit werk bij, maar ook daar zet ik soms net wat slimmere keuzes in waardoor ik toch afval die week. Het wegen elke week en de aanpassingen binnen het eten en drinken heeft ervoor gezorgd dat ik 18 kg kwijt ben binnen 7 maanden.

Naast het afvallen ben ik ook in een korte tijd een stuk sterker geworden. De eerste training met een deadlift van 8 kg is ondertussen een deadlift van 120 kg geworden. Ik heb vaak last van mijn schouder, vaak ook in combinatie met werk, maar ook daar kan ik steeds vaker pijnloos mee bewegen.

Elke training gaan we ervoor om net even een kilo of herhaling meer te doen en als mijn coaches de tijd daarvoor vinden, gaan we voor een iets moeilijkere variant van de oefening. Al met al ben ik nog steeds sterker aan het worden en mijn coach en ik zijn benieuwd waar het afvalproces ergens gaat eindigen.