a

Bereik ook je doel, net als Remco

Nu wil ik echt graag sporten, omdat het mij instant energie geeft.”

Toen ik mijn uitstelgedrag had overwonnen en de stap had gezet, merkte ik vrij snel dat ik beter in mijn vel ging zitten en mij ook echt fitter begon te voelen.

Ik vind het superleuk dat alle trainers/coaches
hun eigen stijl en type oefeningen hebben

Ik ben ondernemer en worstenbroodjesbakker, werkte best veel en hard (vind ik zelf) en heb af en toe ook wel wat stress. Ik hou van lekker eten met 116 kilo als resultaat. Ik voelde mij onder deze omstandigheden prima en blij. Elke dinsdag tennis ik met vrienden. Dat deed ik ook al voordat ik bij Optimum Change begon. Dat is meer voor de gezelligheid dan een puur sportieve bezigheid. Een tennisbal oprapen kon ik niet zonder flink te puffen. We sluiten/sloten vaak af met bier, bitterballen en fantastische chickenwings.

Ik kende Wilbert via een ondernemersnetwerk en zijn verhalen over leden die bepaalde doelen haalden fascineerde mij. Ik had niet direct de behoefte om af te vallen, maar merkte wel dat de verhalen over fitter worden mij inspireerde. Ik wilde zonder problemen de tennisbal kunnen oprapen zonder te moeten puffen. Ook wilde ik ’s avonds meer energie hebben om na het journaal de bank af te komen en iets te gaan doen. Werken, sporten, klusjes…. Nu bleef ik vaak lui liggen tot bedtijd en dat wilde ik helemaal niet. Ik wilde nog wat mailtjes beantwoorden voor mijn bedrijf of een plan voor iets maken. Het was heel dubbel. Ik kwam niet van de bank af om aan het werk te gaan en voelde mij vervolgens wel schuldig dat ik een avond had verspild aan Temptation Island ofzo. 

Ik wist natuurlijk wel dat sporten goed voor mij is en dat sporten één van de belangrijkste manieren is om fitter te worden. Ik wist echter ook dat trainen in een sportschool niet voor mij was weggelegd. Na het afsluiten van een jaarabonnement zou ik dan twee keer gaan om vervolgens in grote bogen om de sportschool heen te rijden. Lange tijd was een Personal Trainer voor mij ook te duur. Ook vond ik een Personal Trainer iets te protserig voor mij. Ik dacht dat ik direct jeuk zou krijgen als ik iets zou zeggen als: ‘van mijn Personal Trainer moet ik….. blablabla’.

 Ik had zelf dus nog maar vrij weinig gedaan om mijn doel te bereiken. Mijn doel is ook pas ontstaan door over doelen van anderen te horen. Had ik de verhalen niet gehoord, was ik nu misschien nog steeds ruim 116 kilo geweest. Toen ik mijn uitstelgedrag had overwonnen en de stap had gezet, merkte ik vrij snel dat ik beter in mijn vel ging zitten en mij ook echt fitter begon te voelen. Dat ik daarnaast ook nog afviel en sterker werd was een mooie bijvangst. Daar was het mij in eerste instantie namelijk niet om te doen, maar ik kan niet ontkennen dat ik toch boven verwachting veel energie haal uit het sterker worden en afvallen. Misschien toch gaandeweg mijn doelen/wensen aangepast.

Voorheen schreef ik in voor een groepsles en zei dan toch last-minute weer af (dat was ik, ja… sorry!) en had ook ontdekt dat hardlopen niets voor mij was. Nu wil ik echt graag sporten, omdat het mij instant energie geeft. Ook heb ik mijn eetgedrag aangepast. Ik at en dronk waar ik zin in had en dacht daar nooit over na. Het heeft wel wat tijd gekost om dat patroon te doorbreken.

Mijn coach Joeri heeft mij stap voor stap inzicht gegeven in mijn eetpatroon en gezocht naar momenten waar ruimte was om beter op te letten. Voor mij een veel betere manier dan te zeggen dat ik nooit meer hamka’s mag eten. Nu kies ik de momenten dat ik niet wil opletten en kies ik de momenten waarop ik wel oplet. Op dit moment gaat dit nu vanzelf en denk ik er niet zoveel meer over na. Dat is echt een lekker gevoel….

Ten aanzien van de groepslessen heb ik mijzelf aangeleerd dat ik gewoon moet gaan en niet moet zeuren. Dat lukt aardig. De daling in gewicht is uiteindelijk ook een goede motivatie om meer te sporten en beter te eten. Ik weet bijna zeker dat er dit jaar op het strand in Frankrijk veel meer vrouwen naar mij keken dan vroeger… 😉 haha.

Ik ben niet echt anders naar mijzelf gaan kijken, alhoewel ik het best goed van mezelf vind dat ik deze metamorfose heb aangepakt en doorgezet. Ik ben blij dat ik naar onder de 105 kilo ben gegaan en dat ik nog steeds bier, wijn en bitterballen kan nemen. Door dit bewuster te doen ga ik nooit meer terug naar die 116 kilo.

Ik vind het superleuk dat alle trainers/coaches hun eigen stijl en type oefeningen hebben. De één is meer gericht op balans, de ander juist meer op houding. Joeri doet dat natuurlijk allebei 😊. Ondanks de verschillende stijlen is de aanpak wel gelijk. Trainingen worden voorbereid, een invaltrainer kijkt naar resultaten van vorige weken, resultaten worden bijgehouden, etc. etc.. Jullie willen ECHT helpen mijn doel te halen en jullie trainers zijn ook oprecht geïnteresseerd in de leden. Joeri en ik schelen ongeveer 20 jaar, maar wij hebben serieuze gesprekken, onzinpraat en lachen veel. Dat is echt bijzonder! Door Optimum Change te betrekken in mijn levensstijl is mijn energieniveau veel hoger dan vroeger. Ik snap nu wat Body, Food en Mind voor je kan betekenen en stimuleer andere mensen daar ook mee aan de gang te gaan!