a

Bereik ook je doel, net als Pieternel

Erwin Optimum Change

”Bij het ouder worden vind ik fysieke gesteldheid, kracht, houding, stabiliteit en uithoudingsvermogen belangrijk.”

Sinds bijna één jaar ben ik gepensioneerd. Daarvoor heb ik altijd met veel plezier gewerkt in de gehandicaptenzorg. Sporten was mij, als oud keepster van hockeyteam dames 1 van ‘s-Hertogenbosch, niet vreemd.

“Maar na ongeveer 13 jaar niet actief met sport bezig te zijn geweest, werd het tijd om iets te gaan doen.”

Denken aan sport, oké, maar om bij een sportschool iets te gaan ondernemen, zag ik niet zitten. Via een vriendin ben ik in aanraking gekomen met een ‘personal training group’. Helaas stopte de trainster vanwege een andere baan, maar we zijn haar gevolgd en bij Optimum Change terechtgekomen.

De uitleg spreekt me aan: niet alleen sporten is belangrijk, maar je hele gesteldheid. Voor mij was mijn gewicht ook belangrijk en mochten er wat kilo’s af. Daar is toen op ingezet!

Door de check-up gesprekken moet je met “de billen bloot”. Er worden afspraken gemaakt en controles uitgevoerd.

 

Ze blijven dit doen, ook als je je doel bereikt hebt. Bij het ouder worden is de fysieke gesteldheid, kracht, houding, stabiliteit en uithoudingsvermogen belangrijk. De trainers monitoren dit proces en werken hieraan. Met specifieke vragen kun je altijd bij hen terecht. 

De stimulerende, respectvolle houding van de trainers én medesporters bij de groepstrainingen, vind ik erg positief. Dit maakt het gedisciplineerd zijn én naar de trainingen gaan alleen maar makkelijker.

“Voor alle ouderen onder ons, ik vind dit zeer zeker een aanrader!”