a

Bereik ook je doel, net als Pieter en Inez

”Voor dat wij lid werden bij Optimum Change voelden we ons niet altijd even energiek. Hoewel we beide veel energie halen uit onze banen hadden we sterk het gevoel dat dit beter kon.”

We doen nu eindelijk iets wat vol te houden is (en het is nog leuk ook!)

“Voor dat wij lid werden bij Optimum Change
voelden we ons niet altijd even energiek.”

Langere tijd hebben we een abonnement gehad bij een sportschool, maar volgens ons zoals zoveel mensen waren we vooral steunend lid en maakten we weinig gebruik van ons pasje. De laatste jaren zijn we wel gaan wielrennen. Dit doen we met name in de lente- en zomerperiode, maar door het jaar heen bewogen we niet met regelmaat.

Voor dat wij lid werden bij Optimum Change voelden we ons niet altijd even energiek. Hoewel we beide veel energie halen uit onze banen hadden we sterk het gevoel dat dit beter kon. Pieter is fulltime accountmanager en zit regelmatig in de auto om te reizen naar klanten. Wanneer hij niet in de auto zit, brengt hij zijn overige werkuren met name op kantoor door. Ik (Inez) ben orthopedagoog / behandelcoördinator bij een orthopedagogisch behandelcentrum en heb dus ook een kantoorbaan. Hierdoor kwamen we beiden tijdens ons werk niet veel in beweging wat ons ook niet hielp energieker te worden.

Langere tijd hebben we een abonnement gehad bij een sportschool, maar volgens ons zoals zoveel mensen waren we vooral steunend lid en maakten we weinig gebruik van ons pasje. De laatste jaren zijn we wel gaan wielrennen. Dit doen we met name in de lente- en zomerperiode, maar door het jaar heen bewogen we niet met regelmaat.

Het doel van Pieter en mij om te starten bij Optimum Change was om weer lekker in ons eigen lichaam te zitten en af te vallen, waardoor we meer energie hebben om (leuke) activiteiten te ondernemen zonder er bij na te hoeven denken of dit wel kan/gaat. In het dagelijks leven belemmerde ons gewicht ons regelmatig. Je voelt je hierdoor minder fit en energiek, terwijl we vanuit ons karakter beide actieve mensen zijn die het fijn vinden om bezig te zijn. We herkenden onszelf niet meer in hoe we wilden zijn!

Naast het abonnement bij een sportschool zijn we beide ook al eens veel afgevallen middels een “crash dieet”. Alleen na het stoppen hiermee kwamen de kilo’s er langzaamaan weer bij. De afgelopen jaren hebben we meerdere pogingen ondernomen om samen weer te werken aan een gezondere levensstijl, maar het lukte ons steeds opnieuw niet om dit zelf voor elkaar te krijgen.

We zijn elkaars grootste kracht, maar ook elkaars valkuil. Hierdoor kwamen we steeds opnieuw weer in die “negatieve spiraal” terecht. Omdat we dit allebei beu waren zijn we gaan zoeken naar een oplossing. We zijn (apart van elkaar) op zoek gegaan naar een manier om aan ons doel te werken. Allebei zijn we gaan zoeken naar mogelijkheden en kwamen we beide uit bij Optimum Change. Een collega van mij sportte ook al bij Optimum Change en was zo enthousiast dat zij mij ook al eens had gewezen op de mogelijkheden. Pieter had deze mogelijkheid ook via internet gevonden en daarop hebben we besloten een intake aan te vragen.

Op de vraag of we er direct vertrouwen in hadden dat ons probleem werd opgelost op het moment dat we gingen starten moeten we antwoorden met ja en nee. Enerzijds voelde het goed en hadden we er vertrouwen in, maar aan de andere kant hadden we natuurlijk ook al het een en ander geprobeerd zonder positief resultaat. We moesten het dus nog maar eens zien. Echter werd al heel snel het tegendeel bewezen en hadden we echt het gevoel aan ons doel te werken op een succesvolle manier!

Beiden krijgen we energie van het sporten en zeker van en met onze coach Sanne. We sporten op dit moment twee keer per week onder begeleiding en de diversiteit aan oefeningen is enorm. We hebben het gevoel dat er iedere week weer een nieuwe oefening wordt bedacht/toegevoegd door Chantal of Sanne. Dit houdt het heerlijk afwisselend, maar geeft ook alleen al energie.

Natuurlijk halen we niet alleen maar resultaat. Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij we af en toe nog steeds vallen. Het verschil met hiervoor is alleen dat het ons nu véél makkelijker lukt om op te staan. De moeilijkheden zitten er voornamelijk in dat we beiden snel willen afvallen, maar dat we moeten inzien dat het een langdurig proces is waarin onze levensstijl aangepast dient te worden. Ons doel is dan ook nog zeker niet bereikt, maar we hebben er wel alle vertrouwen in dat we dit gaan behalen én volhouden! Onze grootste obstakels op dit moment zijn nog met name de focus van de cijfertjes op de weegschaal: het is best lastig focus te houden wanneer het cijfertje minder hard daalt dan gehoopt/verwacht. Echter overwinnen we deze obstakels steeds vaker met behulp van onze coach, maar zeker ook door de steun die we van elkaar ervaren!

Trots zijn we vooral op het feit hoe we nu bezig zijn. Pieter is vooral trots op het feit dat hij aan een levensstijl aan het werken is die volgens hemzelf “nog wel 80 jaar vol te houden is”. Hij voelt zich al energieker en is al een stuk lichter qua lichaamsgewicht. Ik ben ook al heel trots op de kilo’s die ik kwijt ben, maar nog meer op het feit dat ik lekkerder in mijn vel zit en me energieker voel!

Sinds onze start hebben we beiden direct onze voeding aangepakt. Het bijhouden van de voedingsapp is hierbij een goed hulpmiddel. Het lukt ons meestal om binnen de calorieën te blijven die de app aangeeft. Tevens sporten we nu minimaal twee keer per week (samen), wat we een half jaar geleden niet hadden kunnen bedenken! Hierdoor levert Optimum Change een positieve bijdrage aan het feit dat we nu iets doen wat vol te houden is. Ook zijn we anders naar onszelf gaan kijken. Pieter heeft veel meer het gevoel gekregen grip te hebben op zaken waardoor hij de kans op terugval veel minder groot acht. Zelf die ik vooral een slankere versie van mezelf, ben ik sportiever geworden en haal ik ook veel meer energie uit het sporten. We vinden niet alleen dat we het moeten doen: we genieten er ook nog eens van!