a

Bereik ook je doel, net als Peter en Nannette

”Sporten vind ik nog steeds niet echt leuk maar na mijn training met Wilbert heb ik altijd een zeer voldaan en blij gevoel en dat maakt het dan weer wel leuk”

Elke training door hem is precies op maat, afhankelijk hoe het met mij gaat.

“Het hoofddoel is nu veel meer gericht op
mijn vitaliteit en goede mindset”

Nanette
2004 ben ik samen met mijn man en maatje Peter Noord Brabant Vacature op gestart. Dat is al snel uit de hand gelopen en binnen een paar jaar hadden we NederlandVacature.nl en BelgieVacature.be opgezet. 24/7 werken! Nam veel te weinig tijd voor mezelf of vrienden, laat staan om te sporten. Het zakelijke resultaat mag er zijn, een fantastische club mensen, stuk voor stuk passievol op een pracht locatie! Inmiddels ben ik meer tijd voor mezelf gaan inplannen.

Tijdens een verblijf in de zomer van 2012 bij SHA Wellness Clinic sportte ik elke dag met een personal trainer. Ik vond sporten nog steeds niet leuk, maar dit voelde wel anders dan een abonnementje bij Health City! Terug in NL ben ik op zoek gegaan naar een Personal Trainer en zo werd ik Wilberts 1e klant! Bij de intake vertelde ik Wilbert dat ik graag 3 keer per week een uur dedicated wilde trainen en geen PT die continue op zijn mobiel bezig is met FB of Whatsapp, vreslijk! Dat heeft Wilbert heel goed onthouden 😉 Elke training door hem is precies op maat, afhankelijk hoe het met mij gaat. Heb ik een intensieve week gehad en even wat minder energie weet Wilbert er toch een uitdagende training van te maken. Voel ik me sterk, dan verleggen we grenzen. Samen hebben we leuke, interessante en soms diepgaande gesprekken tussendoor. Terwijl Wilbert oog blijft houden voor houding en of ik de oefeningen correct uitvoer. Hierdoor ben ik beter naar mijn lichaam gaan luisteren. Waar ik voorheen te vaak over mijn grenzen ging, weet ik het steeds beter in balans te houden en er ook aan toe te geven als het eens niet gaat. Dat is ook kracht.

In de loop van de jaren was ik toch echt wel wat kilootjes te zwaar geworden. Het zat me nooit in de weg, totdat ik vorig jaar juni er in één keer genoeg van had en ben ik met een speciaal dieet begonnen. Wilbert paste mijn training daarop aan en ik kon ook goed sparren met hem over de voortgang. Afgelopen September was ik 16 kg afgevallen en blijf mooi op gewicht! Het sport ook een stuk “lichter” 😉
Inmiddels train ik 2 x per week bij Wilbert en na verloop van tijd heb ik Peter weer kunnen enthousiasmeren om mee te gaan trainen. Het is leuk om met je maatje samen te trainen, ook al traint ieder op zijn eigen niveau. Gelukkig is Wilbert erg flexibel en beweegt mee met onze agenda.

Sporten vind ik nog steeds niet echt leuk maar na mijn training met Wilbert heb ik altijd een zeer voldaan en blij gevoel en dat maakt het dan weer wel leuk 😉

Dank je wel Wilbert, Big hug van Nanette.

Peter
In 2013 had ik een 3 operaties achter de rug om de prostaatkanker, waar ik op dat moment sinds 2010 al mee aan het dealen was, tot stilstand te brengen. Het herstel ging best goed vond ik, maar Nanette, mijn vrouw vroeg me om eens mee te gaan naar Wilbert van de Veer. In die tijd trainde Wilbert nog vanuit Health City in Vught. Ik ben met Nanette meegegaan en vond na een aantal trainingen dat ik meer dan genoeg hersteld was om het zelf weer op te pakken. Dit is me ook goed gelukt in de jaren 2014 tot en met 2016.

Sinds 2014 weten we dat de kanker niet meer te genezen is, dat het gaat om de juiste mindset en positiviteit en vooral je te richten op wat je wél hebt en dat is bij ons erg veel!

Ik was een fervent wielrenner en maakte veel lange afstandstochten bijv. over de Alpen van Nice naar Geneve, vanuit Turijn naar Chamonix of vanuit Nederland naar Zwitserland. In 2017 werd ik wederom geconfronteerd met een heftige chirurgische ingreep waarbij de testosteron stilgelegd werd bij mij. Dit was nodig om de groeiende kanker wederom tot slapen te krijgen. Als de testosteron productie stilgelegd wordt, betekent dit dat de vetproductie toeneemt en de spierproductie stopt en ook afneemt. Na deze operatie ben ik heel bewust gaan trainen met Wilbert om mijn vitaliteit op peil te houden. Ik heb mijn prestatie doelstellingen om over de Alpen te fietsen gelaten voor wat ze waren en heb me samen met Wilbert echt gericht op het behoud van de spiermassa. Het hoofddoel is nu veel meer gericht op mijn vitaliteit en goede mindset.

In principe hebben we 2 trainingen per week vastgelegd, waarbij Wilbert me de vrijheid geeft, om als het me echt niet lukt een keer over te slaan. Wilbert heeft hier alle begrip voor. De trainingen zijn afgestemd op waar ik op dat moment in mijn kracht sta en ik vind het erg fijn om te ervaren dat Wilbert de lat voor mij even wat hoger legt, zodra het voor mij kan. Het fysieke staat bij mij feilloos in verbinding met mijn mindset en Wilbert voelt dit goed aan.

We zijn na de operatie nu één jaar verder en ik heb toch weer plannen gemaakt om een fietstocht van één week door Zwitserland te maken. De hoge passen zal ik vermijden, maar ik voel me weer sterk genoeg om dit aan te durven.

Ik ben erg blij met de begeleiding van Wilbert, maar ook van Nanette, mijn vrouw, die me erg stimuleert om mijn dromen waar te maken. We hebben, ondanks en toch ook dankzij de kanker, een erg mooi leven, waarin we beiden ons mooiste leven leven. Wilbert en Optimum Change dragen hier zeker hun steentje aan bij.

Sportieve Groet Peter.