a

Bereik ook je doel, net als Paul

”De extra kilootjes zijn eraf, maar dat is voor mij zeker niet het belangrijkste.”

Ik hoopte vooral dat het mij zou helpen die vicieuze cirkel te doorbreken..

“Het samendoen geeft juist extra
energie om door te knallen tijdens een les.”

Voordat ik bij Optimum Change begon met sporten had ik last van een vicieuze cirkel. Een vicieuze cirkel die volgens mij voor best veel mensen herkenbaar is. Weinig tijd en druk druk druk. Dat resulteerde in te weinig sporten, extra kilootjes erbij en daardoor weer minder fit en energie, dus nog maar weer wat meer snaaien om je energie (suiker) level op pijl te houden en daardoor nog minder energie om te gaan sporten en nog een paar kilootjes erbij en ga zo maar door. Daar bovenop kwam nog eens dat mijn werk extreem druk werd (iets met Corona) en ik mijzelf nog harder ging afvragen; Hoe ga ik dit überhaupt volhouden qua werk en hoe kom ik nou eens eindelijk van die extra kilootjes af? In mijn eentje lukte het mij gewoon al een paar jaar niet om die vicieuze cirkel te doorbreken. En ik had ook niet het idee dat het mijzelf alleen nu wel zou gaan lukken. Zeker niet in mijn huidige levensfase, namelijk als vader van jonge kinderen met een te drukke baan en ook nog medisch wat probleempjes die sporten in de weg leken te staan. En dat terwijl ik sporten altijd echt heel fijn heb gevonden, zeker teamsporten. Ik weet ook dondersgoed dat een gezonde levensstijl hartstikke belangrijk is, dus ben ik m.b.v. Google opzoek gegaan naar personal training in Rosmalen, omdat dat misschien wel iets zou kunnen zijn. Geen idee of het wat voor mij zou zijn, maar allerlei alternatieven (bv de sportschool, diëten, met de fiets naar ’t werk) hadden niet het gewenste resultaat. En zo kwam ik bij Optimum Change. Met de hoop dat ik er een paar kilo vanaf zou kunnen trainen en ik mij weer fit en vitaal zou gaan voelen.

En dan loop je binnen voor je intake aan het Westeind en hoor je jezelf een heleboel excuses opsommen waarom je niet meer sport en beweegt en minder eet. Daarop kreeg ik de vraag: waarom wil je dit nu eigenlijk echt. Wat wil je nu echt bereiken en waar wil je straks staan, want een paar kilo eraf is niet de echte reden. En nu wil je misschien weten wat mijn ‘echte reden’ is? Nou dat mag je mij gerust een keer vragen. Dan vertel ik het je graag. Maar mijn reden is voor jou niet relevant 😉

Voor mij was het in ieder geval belangrijk dat ik het mijzelf gunde om aan de slag te gaan bij Optimum Change. En ik had geen hele hoge verwachtingen vooraf wat het resultaat zou zijn. Ik hoopte vooral dat het mij zou helpen die vicieuze cirkel te doorbreken.

De eerste lessen vond ik zwaar, want ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt dat het verval van een paar jaar te weinig sporten en te veel eten groter was dan gedacht.
En het is ook best een beetje wennen om 1-op-1 met iemand te trainen die continu met jou bezig is en alles bekijkt wat je doet. In de groepslessen heb je het idee dat iedereen het allemaal heel veel makkelijker doet dan jij.
Maar na die eerste pittige keren, had ik al snel door hoe fijn het wel niet is dat iemand echt alle aandacht heeft voor jou in de 1-op-1 training en je met allerlei tips zoveel efficiënter en effectiever laat trainen. Ook is het fijn om met een groepje te trainen, omdat je de gezichten vanzelf gaat herkennen. Het maakt ook niet uit hoe vaak of met hoeveel gewicht je het doet, maar dat je het doet. Het samendoen geeft juist extra energie om door te knallen tijdens een les.
Dus daar sta ik nu, een half jaar later. De extra kilootjes zijn eraf, maar dat is voor mij zeker niet het belangrijkste. Dat is namelijk dat ik zoveel meer energie heb en mijn 3 uurtjes (soms 4) in de week bij Optimum Change ervoor zorgen dat ik zoveel meer uit de rest van mijn dag en leven kan halen.