a

Bereik ook je doel, net als Patrick

Erwin Optimum Change

Behalve dat ik in 5 maanden ca 11,5 kg ben afgevallen ben ik ook enorm trots op het aanpassen van de levensstijl en bewustwording dat je echt niet alles hoeft te laten om fitter te worden.

Hoe zag mijn leven voor Optimun Change eruit? Pfoeh! Ik heb een hele drukke baan en ben veel onderweg naar klanten. Die zitten door heel Zuid Nederland. Tsja en dan zit je veel in de auto, je zit veel bij je klanten en thuis zit je veel achter de laptop. Na al dat zitten voel je je ’s avonds vaak toch moe en dan zitten op de bank. De regel “zitten is het nieuwe roken” dat gold toch ook wel voor mij. Ik deed wel wat aan sport. Zo ging ik 1x per week 1,5 uur squashen en maakte regelmatig een lange wandeling van 15 km. Ik heb zoveel geprobeerd. Mijn vrienden moeten er nog om lachen. Daar heb je Patje weer. Die heeft weer wat gekocht. Een wielrenfiets, mountainbike, skates, hardloopspullen. Allemaal met het idee. Ik ga dit doen, dan word ik fitter. Maar iedere keer wel excuses waarom ik toch niet doorpakte. Wielrennen: last van zadelpijn, hardlopen: dat is saai en krijg ik pijn in de voeten van, skaten: toch niet leuk om alleen te doen. En ga zo maar door. Daarnaast houd ik ook van lekker eten, een wijntje, biertje, chips nootje, kaasje en ga zo maar door.

“Het was mij allemaal niet vreemd. Ik was de balans tussen bewegen/sporten en lekker (bourgondisch) genieten totaal kwijtgeraakt.”

En dan dat gevoel wat erbij komt kijken. Ken je dat? Je hebt een overhemd aan en voelt de knopen werken om niet los te schieten door de spanning van je (bier)buik. De eerste keer denk je, ach 1 maatje groter kopen kan ook niet zoveel kwaad. Maar ja, wat doe je nu als ook dát overhemd weer strakker gaat zitten? Door gewichtstoename ging ik ook snurken (had mijn vrouw last van haha) en ik heb ook last van jicht. Door het overgewicht kreeg ik regelmatig klachten. Daarnaast was ik ook vaak buiten adem als ik een trap op moest lopen, vanwege mijn slechte conditie. Wel geprobeerd naar Basic Fit te gaan, maar daar wist ik totaal niet wat, hoe en welke oefeningen ik moest doen of combineren. Al een paar jaar aan het doormodderen, totdat ik weer een keer last van jicht kreeg en dacht ‘Nu is het klaar!!’

Zowel een hele goede vriend en mijn buurvrouw trainde al bij Optimum Change en daar zag je plezier, energie en resultaat. Het enthousiasme heeft mij overgehaald een keer een proefles te nemen. Tijdens de proefles volledig kapot gegaan, maar na een gesprek met Dennis (die ook goed mijn zelfverzonnen excuses wist te weerleggen, thnx man!) besloten te starten. Beste besluit voor mijzelf van de laatste jaren!!!

Na een goed gesprek met Joeri (mijn Lifestyle coach) en de inzichten die hij gaf kreeg ik de eerste thuisopdracht mee. Iedere dag als je opstaat dan begin je eerst met een wandeling van ca 30 minuten om je spijsvertering op gang te brengen. Aan het begin van de winter met korte dagen en dit jaar veel regen even mentaal over de drempel heen zetten en gewoon gaan! Regen is maar water en bij kou trek ik iets warms aan.

Ook de voedingsapp gaan vullen en hierdoor inzicht gekregen in mijn eetpatronen en wat welk eten met je doet. Zonder enige coaching hierdoor ook anders gaan eten. Wow! Wat inzichten al niet doen.

Grootste drempel zat tussen de oren. Klein beetje schaamte voor de afbreuk die ik zelf op mijn lichaam heb gedaan afgelopen jaren. Maar ik vind het leuk om gesprekken te voeren en na de trainingen merk je dat iedereen daar met zijn eigen verhaal komt trainen, maar dat niemand oordeelt, maar dat juist iedereen enthousiast is voor elkaar. Dit maakt je mentaal ook sterker.

Behalve dat ik in 5 maanden ca 11,5 kg ben afgevallen ben ik ook enorm trots op aanpassen van de levensstijl en bewustwording dat je echt niet alles hoeft te laten om fitter te worden. Ook trots op mijn vrouw die mij steunt in de keuzes. En ik loop tegenwoordig de trap op zonder buiten adem te raken. Heerlijk!

Sporten is nu een onderdeel van mijn leefstijl geworden en voelt sporten niet meer als een verplichting, maar gewoon lekker zin om te gaan. Naast het sporten bij Optimum Change squash ik ook nog steeds ieder woensdag 1,5 uur en ben ik ook begonnen met Padel bij LTV Berlicum. Daarnaast ook nog regelmatig een heerlijke lange wandeling. Leuk met een groepje en dan ben je aan het bewegen en aan het bijkletsen. Ook parkeer ik de auto niet meer bij de klant voor de deur, maar liever een straat verder, dan loop je toch weer even een stukje. Heel simpel, maar gewoon doen.

“Is alles dan hosanna? Nee hoor. Door zoveel af te vallen, moet ik helaas weer investeren in de garderobe. Afvallen kost ook geld hahaha.”