a

Bereik ook je doel, net als Patrick

Erwin Optimum Change

Nu de zomer is begonnen, is het ook wel fijn om in de spiegel te zien dat mijn lichaam er beter uitziet in een zwembroek dan een jaar geleden.

Wie mij drie maanden geleden had gezegd, dat ik mij nu veel fitter zou voelen, met plezier 3-4 keer per week zou sporten en 6 kilo lichter zou zijn, had ik voor gek verklaard. Toch is dat wat ik voor elkaar heb gekregen met aandacht voor enkele dingen, wat doorzettingsvermogen en de ondersteuning van de coaches van Optimum Change.

“De laatste tijd voelde ik mij regelmatig futloos. De getallen op de weegschaal gingen ook eerder omhoog dan omlaag en mijn kleding ging ook steeds wat strakker zitten.”

Ik tennis dan wel één keer per week, maar ik heb ook een kantoorbaan waarbij ik veel thuis werk. Dat is niet echt een goede combinatie om genoeg beweging te krijgen. Of zou het toch vooral komen door de gezelligheid en het lekkere eten en drinken in de weekenden? Natuurlijk had ik wel eens geprobeerd om vaker een rondje te wandelen of de fiets te pakken. Maar echt resultaat bleef uit en volhouden was lastig. Het lukte mij dan ook niet om echt iets te veranderen. Tot ik na maanden twijfelen en treuzelen tegen mezelf zei: “Er moet nu echt iets gaan veranderen!”

Al zoekend op internet kwam ik toevallig Optimum Change tegen. Wat ik daar las, sprak mij meteen aan. De afspraak voor een kennismaking was snel gemaakt. Bij binnenkomst viel mij meteen op: hier geen schreeuwende, puffende krachtpatsers. Maar gewoon mensen die ik in mijn dagelijkse leven zou kunnen tegenkomen, mensen zoals ikzelf. En door de begeleiding van de trainers en coaches, hoefde ik zelf niet het wiel uit te vinden. Zo zou ik een goede stok achter de deur hebben om dit vol te blijven houden. Dit past bij mij, dus gewoon doen! Dezelfde avond schreef ik mij in voor het Kickstart-programma.

Mijn eerste Personal Group Trainingen vielen niet mee, vooral door alle pijntjes de dagen erna. Ik had nauwelijks ervaring met fitness-achtige oefeningen, maar de trainers hebben mij hier goed in geholpen. Niet dat daarmee alles vanzelf goed gaat, want ook nu nog kan ik gefrustreerd raken als ik bijvoorbeeld een “kettlebell deadlift” moet doen: een oefening die ik technisch maar lastig onder de knie krijg.

Mijn grootste tegenslag was een plotselinge rugblessure. Waarschijnlijk heb ik een verkeerde beweging gemaakt tijdens een oefening. Ik voelde direct dat er iets mis zat. De trainers hebben mij geholpen met extra aandacht voor mijn techniek. En in de trainingen kwamen zij ter plekke met afwijkende oefeningen, zodat ik toch gewoon door kon trainen. Mijn persoonlijke coach Jeff hielp om concrete doelen te stellen om aan te werken. Al snel merkte ik effect. Fietsen ging me weer gemakkelijker af – iets waar ik daarvoor regelmatig tegenop zag. En de weegschaal gaf ook elke week steeds iets minder gewicht aan. Mijn inspanningen hadden dus al snel merkbaar en meetbaar effect. Het bijhouden van mijn eetpatroon in een app was en is voor mij een goede hulp. Samen met Jeffs adviezen, heeft me dat erg geholpen om slimmere keuzes in mijn voeding te maken. Ook al gebeurt het nog steeds wel dat ik dat even “vergeet” en de Bourgondiër in mij even wint.

Nu zijn we zo’n 3 maanden verder. Ik voel me echt fitter en heb veel meer energie. En nu de zomer is begonnen, is het ook wel fijn om in de spiegel te zien dat mijn lichaam er beter uitziet in een zwembroek dan een jaar geleden. Nog steeds ga ik iedere keer met veel plezier trainen: er is voldoende afwisseling, elke trainer heeft weer zijn eigen aanpak en het is ook gewoon gezellig. Ik had niet verwacht dat die ene beslissing om te beginnen met trainen, zo’n verschil voor mij zou maken.

“Maar dat was me niet alleen gelukt. Dus alle trainers en coaches van Optimum Change, dank jullie wel voor jullie hulp!”