a

Bereik ook je doel, net als Nikki

”Ik ben nu 8 kilo kwijt en kan mezelf weer trots aankijken in de spiegel.”

Door het sporten middels Personal Training en Personal Group Training heb ik een stok achter de deur door de wekelijkse trainingen die vaststaan maar ook de flexibiliteit om te kijken wat in mijn agenda past is prettig.

“Het Kickstart programma heeft mij inzicht gegeven
hoe ik bewust moet omgaan met keuzes maken omtrent voeding.”

Sinds januari ben ik gestart bij Optimum Change. Het was voor mij een hele grote stap om te gaan sporten.
Ik heb vroeger altijd geschaatst maar nadat ik daarmee gestopt was, vond ik het heerlijk om niets te doen. Echter merkte ik dat ik steeds minder gelukkig werd, ik zat niet lekker in mijn vel en merkte dat mijn kleren steeds strakker begonnen te zitten. Tijd voor verandering. Na de kennismaking ben ik meteen ingeschreven en een week later stond ik voor het eerst in mijn leven in een sportschool. De sportkleding was nog niet eens binnen…

Door het sporten middels Personal Training en Personal Group Training heb ik een stok achter de deur door de wekelijkse trainingen die vaststaan maar ook de flexibiliteit om te kijken wat in mijn agenda past is prettig. Hierdoor ga ik nu wel 2 of zelfs 3 keer per week sporten.

Omdat ik graag wat kilo’s kwijt wilde, moest ik ook op mijn voeding gaan letten. Iets wat ik heel moeilijk vind omdat je als juf niet altijd de traktaties van kinderen af kan slaan. Maar ook omdat je op zondag van een borrelplank hoort te snoepen. En omdat je op vrijdagmiddag echt wel iets lekkers van de snackbar verdiend. Tenminste, dat vond ik. Ik heb geleerd dat gezond eten ook lekker kan zijn en dat wanneer je de juiste balans hebt gevonden, er ook echt wel ruimte is voor iets minder gezonds. Hierdoor ben ik de ‘snackmomentjes’ veel meer gaan waarderen, snacken is geen gewoonte meer maar een uitzondering.

Inmiddels zijn we zo’n 5 maanden verder. Ik ben nog niet waar ik wil zijn maar ik ben al blij met het resultaat. Ik ben nu 8 kilo kwijt en kan mezelf weer trots aankijken in de spiegel. Ik voel mezelf gezonder en ben gemotiveerd om mijn uiteindelijke doel te halen.