a

Bereik ook je doel, net als Nicole

”Inmiddels zie ik het als een investering in jezelf en je gezondheid, die je ook nog eens op een prettige manier en in een fijne omgeving kunt invullen.”

Na verschillende mislukte pogingen raakte ik daar toch enigszins door gefrustreerd en vroeg me af hoe ik mezelf dan toch weer in beweging kon krijgen. In die tijd zag ik op Facebook een item voorbij komen over de Kickstart Challenge

“Bij Optimum Change was alles anders! Geen stoere afgetrainde sporters
die je de moed in de schoenen doen zakken, maar gerichte aandacht en
aanwijzingen van de coaches en niet zelf maar wat aanrommelen in
de hoop dat je het goed doet.!”

Een kantoorbaan en nauwelijks beweging, proberen te letten op wat ik eet, maar daar niet altijd in slagen, steeds maar moe en futloos, onverklaarbare pijntjes…

Tot het begin van Coronatijd liep ik twee tot drie keer in de week hard in een loopgroep. Toen dat niet meer mocht in groepsverband en na coronabesmetting (dat wist ik toen nog niet, want ‘slechts’ grieperig) raakte de looptraining steeds verder in verval. De gezelligheid van sporten in een groep viel weg, m’n conditie moest weer opgevijzeld worden en het ontbrak me aan discipline om door te zetten als het even niet lekker ging. Een klein jaar niet gelopen en besloot het lopen weer op te gaan pakken. Na verschillende mislukte pogingen raakte ik daar toch enigszins door gefrustreerd en vroeg me af hoe ik mezelf dan toch weer in beweging kon krijgen. In die tijd zag ik op Facebook een item voorbij komen over de Kickstart Challenge. Daarin zag ik een uitgesproken kans om m’n lijf weer wat krachtiger te maken en conditie op te bouwen om zo weer in een sportritme te komen en uiteindelijk toch het lopen weer te kunnen oppakken. Had daarbij in gedachten dat ik na die drie weken weer zou stoppen, want ik had niks met sportscholen en zag het enkel als een opstapje. Tot mijn grote verbazing was Optimum Change totaal anders als alle andere sportscholen waarvan ik ooit lid was. De enige activiteit die ik daar ontplooide was contributie betalen, verder deed ik niets.

Bij Optimum Change was alles anders! Geen stoere afgetrainde sporters die je de moed in de schoenen doen zakken, maar gerichte aandacht en aanwijzingen van de coaches en niet zelf maar wat aanrommelen in de hoop dat je het goed doet. Er wordt iedere les gecheckt hoe je ervoor staan, of er blessures zijn en zo ja wordt daar rekening mee gehouden.

Steeds wisselende lessen in kleine groepjes, groepjes waarin je samen maar toch lekker voor jezelf traint en doet wat bij jou past zonder je daar ongemakkelijk over te voelen. Ik was enthousiast. Zó enthousiast dat ik inmiddels -als niet-ochtendmens- zelfs twee keer in de week eerder m’n bed uitkom om voordat ik aan het werk ga om 7.00 uur te trainen. Gelukkig werk ik in de buurt en kom dus fris gedoucht en energiek op het werk, klaar voor de volgende start!

De eerste trainingen vond ik echt heel pittig. Soms dacht ik na afloop de trap niet meer af te kunnen en had ik bijna permanent spierpijn. Gek genoeg gaf me dat heel veel voldoening. Voor mij was het de bevestiging dat ik m’n lichaam weer op een goede manier aan het werk zette en dat was kennelijk ook heel noodzakelijk. Inmiddels gaat het met de spierpijn al stukken beter ;-).

Aanvankelijk dacht ik het hardlopen na een paar maanden weer te gaan oppakken, maar uiteindelijk ben ik een week of vijf na de eerste PGT weer eens gaan meelopen. Wat bleek dat een wereld van verschil! Ik moest er nog steeds wel m’n best voor doen, maar het ging zoveel prettiger. Inmiddels sport ik nu zo’n 5 tot 6 keer in de week en mis het echt als het om wat voor reden dan ook eens niet lukt. Dat had ik voordat ik begon echt niet gedacht! Het meest trots en dankbaar ben ik toch wel op het feit dat ook ik in staat ben gebleken om nieuwe gewoontes in te bouwen en vol te houden en sporten leuk te vinden waar ik het eerst vooral zag als een noodzakelijk iets. Inmiddels zie ik het als een investering in jezelf en je gezondheid, die je ook nog eens op een prettige manier en in een fijne omgeving kunt invullen. Als iemand me dat een half jaar geleden voorspeld had, had ik hem of haar waarschijnlijk voor gek verklaard!

Wat ik vooral prettig vind aan Optimum Change is dat er alles aan gedaan wordt om je te laten trainen, zo werden de trainingen tijdens de afgelopen lockdown naar buiten verplaatst. Daar wordt dan alles gedaan om het tot een fijne alternatieve plek te maken, mijn complimenten het vraagt veel flexibiliteit en creativiteit! Fijn is ook dat je je vooraf aanmeld voor de les, dat is voor mij een goede stok achter de deur, en het persoonlijk contact dat je hebt met de coaches. De thema-aanvullingen in de lessen zijn leuk en leerzaam, denk aan food en mind-items. Ook online zijn er check ups en presentaties waarbij je in een Zoom bijeenkomst uitleg krijgt over diverse items zoals voeding en hoe te trainen, aandacht is voor herstel en hoe dat zo efficiënt mogelijk aan te pakken en waarbij je ter plekke opkomende vragen kunt stellen. Echt hele mooie aanvullingen op het sporten in de sportschool!