a

Bereik ook je doel, net als Nick

”Mijn zelfvertrouwen was terug, mijn buik verdwenen en de kortademigheid was ik zelfs vergeten.”

Met Optimum Change is het inmiddels gelukt om mezelf te herpakken, en het vertrouwen te hebben dat ik het kan.

“Na een tijdje werden mijn ogen echt geopend en
de weg geplaveid naar een gezonder lichaam.”

Soms is er geen begin aan een verhaal, je loopt jaren te tobben, heel langzaam gaat het verval.

Als ondernemer werk ik veel, is de druk vaak groot, en vergeet soms goed voor mezelf (en gezin) te zorgen. Ik besefte eigenlijk niet hoe afwezig ik was, en hoe slecht mijn lijf eraan toe was. Die jaren tobben hadden zelfs een letterlijke vorm in mijn leven, ik had chronische rugpijn vanaf mijn 13e met als hoogtepunt een dubbele hernia op mijn 24ste. Als je geluk hebt zie je op een bepaald moment het licht. Dit kan zo niet langer. En je maakt een Missie voor jezelf: Missie “wakker worden” twee punt nul.

Dat moment kwam bij mij in 2016 nadat ik samen met mijn vrouw (toen nog vriendin) een vakantiefoto van mezelf bekeek waarbij ik op een strand in Zuid-Frankrijk zit, een jaar eerder. Elke vorm van trots op mijn lijf was inmiddels verdwenen en de herinnering aan die dag was vooral de rugpijn.

Na lang zoeken en informatie inwinnen ging ik aan de gang met een diëtiste en wat sporten. Ik viel af, maar voelde me verschrikkelijk leeg. Na bijna een jaar van afzien stopte de diëtiste met haar zaak en kwam ik bij Optimum Change terecht. Vanaf toen heeft Jeff me geholpen om te komen waar ik nu ben.

Inmiddels was ik bij de diëtiste van 108 kg geslonken naar 88 kg met als bijwerking, doorlopende hoofdpijn, futloze dagen en een hormoonhuishouding die op vakantie was. Puur door wilskracht en de pijnlijke gedachte om weer aan te komen bleef ik op gewicht. Na onderzoek bleek ook nog dat ik Coeliakiepatiënt ben (dus geen gluten mag eten) en gevoelig ben voor Lactose. Het heeft zeker maanden geduurd voordat ik überhaupt wist wat ik wel en niet kon eten zonder buikpijn, vermoeidheid, ontstekingen en andere vage klachten. Kortom, hopeloos geval dacht ik zelf.

Jeff zag het anders, en alleen al de gesprekken met hem hebben vele lichtjes doen branden. Zo heeft het ook maanden geduurd voordat ik erin ging geloven dat geen vet en (te) weinig calorieën eten niet de oplossing was, maar de zaak juist verergerde. Na een tijdje werden mijn ogen echt geopend en de weg geplaveid naar een gezonder lichaam. De nieuwe filosofie? Veel voedingsstoffen eten, Macro`s managen, hard sporten, spieren opbouwen en een (haast) onhaalbaar doel voor ogen houden.

Met de hulp van Jeff en flink wat doorzettingsvermogen ging ik als een speer en toverde mijn lijf om in een lichaam wat ik zelfs niet had op mijn 16e. Een voor mij onwerkelijk resultaat. Zelfs met mijn “slechte” rug stond ik kilo`s te heffen die mijn eigen gewicht ver te boven gingen. Ik ging me vergelijken met topatleten en dacht ook wel even tot de fitste op aarde toe te kunnen treden.

Mijn zelfvertrouwen was terug, mijn buik verdwenen, de kortademigheid was ik zelfs vergeten en de spiegel werd mijn vriend. Voor het eerst in mijn leven had ik een sixpack en woog ik enige tijd minder dan 74 kg.

Toen werd na 2 jaar opbouwen mijn grootste valkuil zichtbaar. Ik ben verslaafd aan succes. In het begin is alles leuk, de resultaten worden zichtbaar, ik werd steeds fitter en mijn zelfvertrouwen kreeg een boost. Tot het moment dat het doel veranderde van gelukkig en gezond zijn, naar dwangmatig op niveau moeten blijven om maar niet terug te vallen. Blessures kwamen de kop opsteken en sporten werd een dwangmatige bezigheid. Daarna kwam er een periode van half om half sporten en semi ongezond eten waar vervolgens nog een Corona kuurtje overheen kwam. Nicky was in 1,5 jaar van topfit naar zozo gegaan, en daar baalde ik van.

Mijn mentale instelling bleek het grootste probleem. Eigenlijk was de houdbaarheidsdatum van mijn wilskracht verlopen, en ik werd zuur. En wat is het verschrikkelijk moeilijk om daar weer uit te komen. Dat is echt met hele kleine stapjes gegaan en hierin merk je dat een goede coach echt het verschil maakt. Zonder Jeff zou ik allang de handdoek in de ring gegooid hebben.

En eigenlijk is het zo simpel als waarmee ik ooit begonnen ben. Namelijk jezelf de vraag stellen, waarom? Wat is mijn doel. Nou mijn doel is om gelukkig te zijn, en met een gezonde levensstijl blijf ik in balans.

Met Optimum Change is het inmiddels gelukt om mezelf te herpakken, en het vertrouwen te hebben dat ik het kan. Elke training is weer anders en daardoor blijft het sporten ook leuk. Na 4 jaar nog steeds super tevreden en blij dat ik ooit hier ben begonnen.