a

Bereik ook je doel, net als Naomi

”In maart 2017 ging bij mij de knop om: ik wilde niet meer onder mijn astma en obesitas gebukt zijn.”

Ik wilde niet meer onder mijn astma en obesitas gebukt zijn: dat is gelukt!

 

“Slowly but steady, verbeterde
mijn conditie en kracht”

Na 365 dagen kan ik zeggen dat ik met gemak met mijn >39 verloren kilo’s kan squatten en deadliften. En hoe bijzonder is het dan om hier een foto van te kunnen maken!

Op 22 maart 2017 ging bij mij de knop om: ik wilde niet meer onder mijn astma en obesitas gebukt zijn.

Na daarvoor sinds oktober 2016 bij de FysioFitness langzaamaan mijn kracht weer te hebben opgebouwd na een fikse exacerbatie van mijn astma, werd op 22 maart de hometrainer achter de televisie in de woonkamer gezet, de snoep en andere lekkernijen werden (grotendeels) aan de kant gezet en vanaf toen was het water en thee! (Wel natuurlijk eiwitrijk bij mijn actieve leefstijl!) En denk nu niet dat ik op water en brood ben gaan leven en een crashdieet ben gaan volgen, ik heb mijzelf een gezond eetpatroon aangeleerd waarin ik meer dan genoeg geniet van eten, het is leren keuzes te maken. Na iedere dag beloon ik mijzelf met iets lekkers, vaak is dat een heerlijke bonbon waar ik 10 minuten van geniet.

Slowly but steady, verbeterde mijn conditie en kracht, kreeg ik minder last van mijn astma en viel ik af. De 101ste Vierdaagse van Nijmegen (4x 40 km) liep ik voor het eerst in 6 jaar met 2 vingers in mijn neus uit. Dus daarna kwam in augustus een nieuw doel: ik zou wel eens willen kunnen hardlopen! Samen met schoonvader/hardloopcoach Foppe werd een (astma-)schema opgezet om mij naar die kilometers te helpen! En op 18 maart lukte het mij om bij de Stevensloop in Nijmegen binnen het half uur een 5 km te rennen!

Omdat in oktober 2017 het afvallen wat stagneerde en ik nieuwe sportieve uitdagingen zocht, zocht ik hulp bij mijn oud-klasgenoot Wilbert bij Optimum Change in Rosmalen en startte ik met 2x in de week Personal Training bij Evelien, maar in de afgelopen 6 maanden heb ik zo ongeveer met alle trainers fanatiek mogen sporten!

Mijn kracht ging met grote passen vooruit en waar ik in het begin een spuughekel had aan lunches doe ik ze nu met een dumbell van 12 kg per hand. Samen met Evelien keek ik kritisch naar mijn intake en na wat aanpassingen bleef ik gestaag afvallen.

Om de voortgang in de gaten te houden gingen we 1x per week wegen, 1x per maand buikomtrek en tailleomtrek meten en 1x per 3 maanden voortgangsfoto’s maken. Daarnaast konden we steeds toewerken naar nieuwe sportieve doelen, de 5 km hardlopen is gelukt, dus nu doortrainen voor de Breakout Run in Schaijk (obstacle run) op 2 juni, de 102de (mijn 7de) Nijmeegse Vierdaagse en nadien voor meer hardloopkilometers!

Ik kijk nu terug op een mooi jaar waarin ik mijzelf steeds meer verbaasde met alles wat ik kon. En als het even wat minder ging kon ik sinds 4 juli 2017 naar mijn rechterhand kijken waar mijn liefste Roel een verlovingsring aan had geschoven. Dat was zeker mijn stok achter de deur: een betere conditie en een lager gewicht voor die prachtige trouwjurk in Oktober!

Na 365 dagen kan ik zeggen dat ik met gemak met mijn >39 verloren kilo’s kan squatten en deadliften. En hoe bijzonder is het dan om hier een foto van te kunnen maken!

Ik ben er nog niet, ik wil nog wat kilo’s eraf voor mijn streefgewicht en natuurlijk zal het mijn hele leven lang op momenten een gevecht worden om een gezond gewicht te hebben. Maar het is ook mooi om stil te kunnen staan bij wat ik heb bereikt. Ik kijk met een positieve blik naar de toekomst!