a

Bereik ook je doel, net als Mike

”Ik ben er trots op dat ik voor het eerst sinds lange tijd weer in vorm ben”

Ik heb een eigen bedrijf als onafhankelijke, gemotiveerde ondernemer met focus op duurzame, mensgerichte resultaten in (grote) organisaties en persoonlijke coaching.

“Maar dat het resultaat mijn verwachting
zo zou overtreffen had ik niet gedacht.”

Ik heb een eigen bedrijf als onafhankelijke, gemotiveerde ondernemer met focus op duurzame, mensgerichte resultaten in (grote) organisaties en persoonlijke coaching. Mijn doel, bij elke opdracht, is om de verwachtingen van mijn klant waar mogelijk te overtreffen. Not unlike wat Optimum Change met haar klanten doet 😊

Voordat ik bij Optimum Change kwam, was ik al met sport bezig. Dansen, hardlopen en af en toe stapte ik eens op de fiets. Ook knutselde ik wel eens in de sportschool, maar nog nooit met echte begeleiding. Ik wilde graag (terug) in vorm komen en meer controle hebben over mijn spieren. Met als doel om de bewegingen in het dansen nog beter tot hun recht te laten komen. Ook wilde ik er weer goed uitzien. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn vrouw Pauline. Ik vind het mijn echtelijke plicht er voor haar goed uit te zien, buiten het feit dat het ook goed voelt. Het doel om in vorm te komen had ik al langer, sinds een paar weken is daar de doelstelling voor het dansen bijgekomen.

Eerder heb ik met name het eerste doel zelf proberen te bereiken door te sporten en met fases op mijn eten te letten. Dit ging vaak ook goed, maar werd in vakanties vaak grondig tenietgedaan waardoor het een steeds herhalende ‘loop’ werd. Sporten en bewust eten onderdeel maken van mijn dagelijkse leefpatroon was denk ik het belangrijkste wat miste. Dus was het tijd voor hulp! Via internet kwam ik bij Optimum Change terecht. Ik ben een hoopvol mens 😊, dus had er dan ook alle vertrouwen in dat jullie mij zouden kunnen helpen. Maar dat het resultaat mijn verwachting zo zou overtreffen had ik niet gedacht: ik ben een stuk verder en het eind is nog niet in zicht!

Mijn voedingspatroon was vanaf het begin prima, het ging met name om inzicht krijgen in hoeveelheden en aantallen calorieën. Wat ik als lastig inschatte was het exact bijhouden van calorieën (wegen van alle ingrediënten om de hoeveelheid exact te bepalen). Dat heb ik echter met de app gemakkelijk weten op te lossen door steeds porties te schatten en dan ruimer in te vullen dan mijn schatting. Ik vind de combinatie van Personal Training en onbeperkt Personal Group Training ook echt ideaal. Hierdoor kan ik snel merkbaar en zichtbaar resultaat zien van mijn inspanning en dat motiveert enorm.

Ik ben er dan ook trots op dat ik voor het eerst sinds lange tijd weer in vorm ben en er (volgens Pauline in ieder geval 😉) ook goed uitzie. Het is toch prettiger om een getraind iemand in de spiegel te zien terugkijken. Een van mijn motto’s is: ‘’intentie is resultaat’’. Als ik iets echt wil is het ook mogelijk te maken. Dit was voor mij de motivatie om het te doen en de twijfel of het kon was er nooit.

Nu heb ik meer energie gedurende de dag. Verder heb ik een mooi leven met mijn vrouw en dochter waar ik blij mee en dankbaar voor ben, dat was en is zo. Waar ik nu nog voor train? Om die laatste grammen vet van mijn buik af te krijgen 😉!