a

Bereik ook je doel, net als Mark

”Het is bijzonder om te zien hoe een lichaam zich kan herstellen als het juiste trainings- en voedingsadvies ingezet wordt. ”

We hebben meteen mijn doelen concreet gemaakt: weer ‘normaal’ in het dagelijks leven functioneren, zonder pijn en moeite.

“Ik train vanaf het eerste moment twee keer in de week.
In het begin had ik een ondersteuning nodig om
omhoog te kunnen komen van de grond.”

ijn ‘journey’ van verandering begon in maart 2020, toen de wereld die we toen ‘kenden’ ineens ophield vanwege het coronavirus! Sinds augustus 2019 liep ik met een frozen shoulder (fijn als Brit om zoveel Engelse woorden terug te vinden in de Nederlands taal ;-)), maar kort nadat de ‘lockdown’ begon, gebeurde er iets vergelijkbaars (lees: ‘restricted movement’) in mijn lichaam. Door minder actief te zijn (zelfs wandelen ging niet makkelijk meer door een klapvoet die ik sinds 5 jaar heb) werd ik heel erg stijf in mijn gewrichten, en mijn spieren zwakten enorm snel af. Slapen was al een issue vanwege de pijn in mijn schouder. En in korte tijd viel ik af (van 72 naar 66 kilo in een paar weken!). Gezien ik al twee keer in mijn leven te maken had gehad met kanker was dat enigszins zorgwekkend, dus de angst bekroop me.

Ik liep met steeds meer moeite de trap op en als er iets op de vloer viel was het een ramp om het op te rapen. Alles wat met fysieke inspanning te maken had, was een pijnlijke uitdaging. Ik werd in eerste instantie door de huisarts het medische circuit in gestuurd (ze dachten aan reuma, of iets neurologisch), maar de onderzoeken leverden niks concreets op. En kanker was het gelukkig niet! Ik ging een aantal keren naar de fysio, en die vonden mij een ‘interessant experiment’. Dry-needling en pijnlijke behandelingen volgden zonder enig resultaat. Omdat er niets veranderde besloot ik om te gaan Googelen naar personal trainers.

Toen ik mijn auto ging wassen en de Q-Wash inreed zag ik de naam van Optimum Change staan en ‘toevallig’ (het bestaat niet, right?) kwam ik deze naam weer tegen toen ik googelde naar revalidatietrajecten. De website lezende was voor mij echt al een verademing – prof toko dacht ik…

Mijn eerste (intake) gesprek met Dennis in september 2020 was al hoopvol, en ik voelde me serieus genomen. We hebben meteen mijn doelen concreet gemaakt: weer ‘normaal’ in het dagelijks leven functioneren, zonder pijn en moeite.

Het vertrouwen dat OC me gaf om iets voor mij te kunnen betekenen was overtuigend en geruststellend. En toen ik mijn trainer, Lars ontmoette aan het begin van de trainingen in oktober voelde ik dat ik op het juiste adres was. Mijn eerdere ervaring met sportscholen en personal trainers werd meteen overtroffen – het feit dat in het OC-programma ook gekeken werd naar voeding en leefstijl sprak me heel erg aan – want deze ‘integrale’ aanpak is iets waar ik ook (als coach voor mensen met emotionele issues en als communicatieadviseur) heel sterk in geloof. Mijn normale eetpatroon bleek heel gezond te zijn, maar niet toereikend voor spieropbouw – ik had meer proteïne nodig en simpelweg: meer eten – ik nam te weinig voeding tot me.

Ik train vanaf het eerste moment twee keer in de week. In het begin had ik een ondersteuning nodig om omhoog te kunnen komen van de grond. En sinds die tijd (8 maanden later) heb ik echt sprongen gemaakt (letterlijk en figuurlijk!). Het is bijzonder om te zien hoe een lichaam zich kan herstellen als het juiste trainings- en voedingsadvies ingezet wordt. En niet te vergeten, de begeleiding van Nicole (van TotalFysio, die nauw samenwerkt met OC) – de beste fysio die ik ooit ontmoet heb! Zij gaf precies de juiste ondersteuning als ik moeite had met bepaalde oefeningen, door bijvoorbeeld ‘valtraining’ te geven en uitleg te geven over hoe je een bepaalde spiergroep het meest optimaal kan gebruiken. Door Lars, Nicole en de rest van het team heb ik geen angst meer en heb weer vertrouwen in mijn lichaam. En samen met jullie heb ik mijn doelen nu al bereikt… Ik beweeg makkelijker in het dagelijkse leven, ervaar veel meer mobiliteit en weinig moeite meer met bukken, ik slaap veel beter, mijn schouder is volledig hersteld, en ik voel me ENERGIEKER. Mijn vrouw is ook erg blij met deze resultaten…en ik ga verder… want ik heb mijn doelen nu bijgesteld: ik wil graag in de nabije toekomst langere afstanden met mijn vrouw kunnen wandelen… met volledig vertrouwen in mijn lichaam! Mijn dank is enorm groot aan Optimum Change. Jullie hebben een super en TOPTEAM. And you really gave me my life back – thanks a million!