a

Bereik ook je doel, net als Marjan

”De doelen die ik mezelf vorig jaar stelde heb ik zeker bereikt. Ik voel me fitter en sterker en zie dat ook aan mijn lichaam. Verder is sporten weer een vast onderdeel van mijn leven en de week geworden.”

Ik ben erg onder de indruk van het enthousiasme en de wil van Optimum Change om er onder alle omstandigheden wat van te maken.

“Ik wilde dat sporten weer onderdeel zou worden van mijn routine, juist ook in drukke tijden.
Afvallen was niet echt een doel, maar ik wilde wel sterker en fitter worden.”

Sporten heb ik altijd al erg leuk gevonden en ik probeer graag nieuwe dingen uit. Wielrennen, roeien, allerhande ‘huppellesjes’, ik heb het allemaal gedaan en vind het allemaal leuk.
De laatste jaren deed ik vooral aan tennis, (reformer) pilates en hardlopen.

Na een lange periode in het buitenland te hebben gewoond kwamen wij in 2020 weer terug naar Nederland en wel naar Rosmalen. Het kostte me best wat moeite om hier mijn draai te vinden en ook een sportritme was ver te zoeken. Dan begon ik weer vol enthousiasme met een hardloopschema voor de 10 kilometer om het na een paar weken te laten verslappen en vervolgens op te geven. Begin 2021 was een erg drukke periode. Ik was net begonnen aan een nieuwe (kantoor-)baan en we kregen de sleutel van ons nieuwbouwhuis. ‘s Avonds plofte ik vaak op de bank om er pas weer af te komen om naar bed te gaan. Dat wilde ik niet meer. Ik wilde dat sporten weer onderdeel zou worden van mijn routine, juist ook in drukke tijden. Afvallen was niet echt een doel, maar ik wilde wel sterker en fitter worden. Ik wist dat me dat niet alleen zou lukken en ik daar wel een stok achter de deur voor kon gebruiken. Een advertentie op Facebook voor de Kickstart van Optimum Change wekte mijn interesse en ik besloot me aan te melden. Het idee van sporten in een sportschool sprak me eerlijk gezegd niet zo aan, maar het leek me een goed duwtje in de rug om dat ritme weer te vinden. Na die paar weken zou ik dan wel zien.

De kickstart was ideaal om kennis te maken met Optimum Change. De trainers, de manier van lesgeven, de mede-sporters, de sfeer. Ik was eigenlijk na de eerste les al verkocht. Goed opgebouwde trainingen, met trainers die (ook al zit je in een groepsles) echt kijken naar wat jij kan, je motiveren, je waar nodig corrigeren en die naast serieus zijn over sporten ook zorgen voor gezelligheid. En ook al waren de trainingen destijds nog buiten, het waren echt volwaardige workouts.

Na de kickstart werd ik dan ook lid en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het is echt superfijn dat er zo veel lessen op zo veel verschillende tijdstippen zijn, zo is er altijd wel een moment waarop jij kan. En doordat je je van tevoren inschrijft ga je ook echt. De eerste maanden verbaasde ik me nog over de populariteit van de lessen om 07.00 uur in de ochtend, inmiddels zijn dat mijn lievelingslessen geworden. Daar ben ik als persoon die zich normaal op dat tijdstip het liefst nog een keer omdraait echt trots op 🙂

Ik ben erg onder de indruk van het enthousiasme en de wil van Optimum Change om er onder alle omstandigheden wat van te maken. Zo kreeg ik toen in december op een zaterdagavond werd aangekondigd dat de sportscholen dicht gingen nog diezelfde avond een berichtje dat mijn les de ochtend daarna dankzij aanpassingen (maximale groepsgrootte van twee personen en buiten trainen) toch door kon gaan. Dankzij die onvermoeibare inzet van Optimum Change konden we de gehele coronatijd op een veilige manier toch blijven sporten.

Gemiddeld volg ik nu zo’n drie PGT’s per week (al is vier mijn doel). Tot nu toe altijd de ‘normale’ PGT’s, maar ik wil de Endurance en vooral de Strenght trainingen ook nog graag uitproberen. Pas geleden deed ik voor het eerst een Service-PT, een een-op-een-training die voor PGT’ers één keer per week te boeken is en dat smaakte ook naar meer.

De doelen die ik mezelf vorig jaar stelde heb ik zeker bereikt. Ik voel me fitter en sterker en zie dat ook aan mijn lichaam. Verder is sporten weer een vast onderdeel van mijn leven en de week geworden. Ik mis het echt als ik onverhoopt (zoals op dit moment nu ik in quarantaine zit) niet kan gaan!