a

Bereik ook je doel, net als Maarten en Pieter

”Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt, maar ook het volhouden van wat ik al bereikt heb.”

Het is prettig dat jullie trainers blijven en niet veel wisselen, dit geeft continuïteit, rust en vertrouwen en maakt dat ik me nog steeds erg thuis voel bij jullie.

“Naast het feit dat ik in no-time van mijn klachten af was,
heb ik ook meer plezier in het sporten gekregen”

Maarten
Ik heb een kantoorbaan en zit daardoor veel achter mijn bureau. Om daar te komen zit ik minimaal twee uur per dag in de auto. Hierdoor kreeg ik op een gegeven moment structureel last van mijn onderrug en mijn schouders. Daar moest dus wat aan veranderen! Voordat ik bij Optimum Change kwam sportte ik één dag in de week bij Basic-fit, en deed ik twee keer in de week aan hockey (samen met Pieter). Met hockey ben ik inmiddels gestopt vanwege te veel kleine terugkerende pijntjes. Ook had ik het gevoel dat ik met deze sportactiviteiten niet de progressie maakte die ik graag wilde en was het sporten bij Basic-Fit te vrijblijvend; het was te makkelijk om een keer niet te gaan.

Ik vind doelen stellen en deze vervolgens ook behalen belangrijk. Ik wilde van mijn fysieke klachten af, structureel een beter resultaat behalen en meer variatie in mijn oefeningen aanbrengen. Zelfstandig lukte mij dit niet. Ook had ik behoefte aan bevestiging of ik de oefeningen die ik deed wel goed uitvoerde. Om die redenen ben ik bij Optimum Change begonnen. Naast het feit dat ik in no-time van mijn klachten af was, heb ik ook meer plezier in het sporten gekregen, is mijn motivatie toegenomen en voel ik me veel fitter, sterker en vitaler dan drie jaar geleden. Hier ben ik het meest trots op. En ja, dat er tegelijkertijd een paar kilootjes af zijn gegaan is een mooie bijkomstigheid :-).

De grootste uitdaging was gezonder eten. Suikers en snacks zijn zo verleidelijk, maar zo slecht. Dat was door de jaren heen een gewoonte geworden en gewoontes zijn nu eenmaal moeilijk af te leren! Maar is niet onmogelijk gebleken! Gelukkig helpt Jeff mij om de focus op mijn doelstellingen en de motivatie te behouden. Daarbij liegen de periodieke metingen nooit en drukken je met de neus op de feiten als je een keer verslapt!!

Het is fijn om te zien dat het met Optimum Change goed gaat en dat jullie blijven uitbreiden, maar daarbij niet de persoonlijke touch uit het oog verliezen. Daarnaast is het prettig dat jullie trainers blijven en niet veel wisselen, dit geeft continuïteit, rust en vertrouwen en maakt dat ik me nog steeds erg thuis voel bij jullie.

Pieter
Ik werk als accountmanager bij een logistieke organisatie en zit veel achter mijn bureau. Vijf jaar geleden heb ik een hernia gehad waaraan ik geopereerd ben. Na die operatie ben ik vaker gaan sporten bij Basic Fit.

Ik heb samen met Maarten gehockeyd, maar vanwege rugklachten ben ik gestopt. Ter compensatie ging ik gemiddeld twee keer in de week naar Basic Fit. Door samen met Maarten te sporten was de drempel om af te zeggen best hoog, maar als een van ons niet kon ging de ander ook niet. Het gebrek aan
uitdaging zorgde ervoor dat de motivatie wegzakte. We voerden de oefeningen uit, maar wisten niet zeker of we deze goed uitvoerde. Toen hebben we gevraagd om een paar maanden begeleiding.

Toen ik bij Optimum Change startte was mijn hoofddoel om mijn core te versterken. Ik wil voorkomen nog een keer een hernia te krijgen, het enige wat ik daarvoor zelf kan doen is zorgen voor een sterke core. En uiteraard fit blijven. Het leuke aan sporten bij Optimum Change zijn de leuke trainers en sporters en er hangt een goede sfeer. Door de trainingen merk ik wel dat ik sterker word. Toen ik begon bij Jeff kon ik nauwelijks twee keer opdrukken. Nu doe ik drie sessies van 10 keer vrijwel probleemloos. Afgelopen oktober hebben we als nieuw doel gesteld dat ik voor kerst 3 kg zou moeten afvallen. Uiteindelijk ben ik 6 kg afgevallen. Nu is het doel op gewicht te blijven.

Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt, maar ook het volhouden van wat ik al bereikt heb. Daarnaast ben ik wat bewuster bezig met mijn gezondheid en voeding. Maar ook met mijn dagelijkse werkhouding en probeer wat meer op te staan en staand te werken.

Inmiddels zijn we al meer dan drie jaar aan het sporten bij Optimum Change. Elke training is, zeker achteraf, leuk geweest. Ook goed nieuws dat er een 2e locatie bij komt. Ga zo door met dit leuke team!