a

Bereik ook je doel, net als Lydia

”Al sinds de basisschool heb ik diëtistes en artsen gezien om af te vallen maar ook vanwege mijn suiker. Daar ligt mijn hele leven al druk op.”

Het meest trots tot nu toe ben ik op het feit dat mijn medicatie met 2/3 is verminderd!

 

 

“Er is meer zelfvertrouwen terug gekomen en op
de meeste momenten voel ik me goed in mijn vel.”

Al sinds de basisschool heb ik diëtistes en artsen gezien om af te vallen maar ook vanwege mijn suiker. Daar ligt mijn hele leven al druk op. Vooral ook maatschappelijke druk waar vele met mij gevoelig voor zijn denk ik. De laatste jaren ben ik vooral voor mijzelf bezig geweest en mij niet meer druk gemaakt over wat anderen vinden.

Ik ben altijd vrij actief geweest. Zo deed ik aan zwemmen, wandelen, dansen en paardrijden. In 2013, toen de ziekte van pfeiffer bij mij werd geconstateerd, zat ik goed in mijn vel, was mijn conditie beter dan ooit en was de suiker stabiel en rustig. Helaas ben ik na de pfeiffer niet meer op dit niveau gekomen qua conditie en ben ik veel in gewicht aangekomen. De trek naar lekkere dingen was groot en mijn mindset was niet meer ok. Daarnaast werkte ik als commercieel manager sales binnendienst. Hier ervaarde ik veel stress van en was ik ook heel veel moe. Tussen deze periode en mijn start bij Optimum Change heb ik ook al veel geprobeerd om mijn doel te bereiken. Ik ben op verschillende manieren gaan bewegen en heb een koolhydraatarm dieet gevolgd. Helaas hielp niets om resultaat te halen en/of dit vol te houden.

Doordat ik uiteindelijk ook mijn suiker maar niet stabiel kreeg, ging mijn medicatie alleen maar omhoog en omhoog zonder me beter te voelen. Ik was dit helemaal zat. Er moest iets veranderen! Ik ben gaan zoeken op Google naar hulp en heb ik besloten een intake aan te vragen bij Optimum Change. Mijn doel was om mijn medicatie omlaag te krijgen en mij weer te voelen zoals in 2013. Ik kon me simpelweg niet neerleggen bij het feit dat de situatie was zoals deze was. Ik voelde me er ook totaal niet fit en fijn bij!

Twee dagen voordat mijn intake plaats zou vinden werd ik ook nog ten huwelijk gevraagd. Ik had er direct een doel bij om te gaan starten, want ondanks dat afvallen niet het hoofddoel was en mocht worden speelde dit wel een rol.

Tijdens de intake kreeg ik direct het gevoel en vertrouwen dat dit de juiste verandering zou zijn waar ik naar op zoek was. Jeff gaf aan dat mijn conditie met sprongen vooruit kon gaan en dat de rest ook mee kon komen, als ik maar de drive had. Op het moment dat ik de intake had was die héél groot dus dat moest goed komen!

Het leukst aan het trainen bij Optimum Change vind ik dat de sfeer erg fijn en ongedwongen is. Iedereen, zowel de trainers als mede PGT’ers, zijn vriendelijk en zetten zich goed in. Ook het kleinschalige van het geheel vind ik erg fijn. Je komt niet binnen in een mega complex waar mensen elkaar niet kennen en je wordt behandeld als een nummertje, ons kent ons.

Tijdens mijn proces heb ik stappen terug moeten zetten en mijn manier van denken moeten veranderen. Er zijn nu 2 trainingen geweest waarbij ik moest stoppen omdat mijn lichaam zo protesteerde dat ik anders onderuit zou gaan. Dat vond ik erg moeilijk, het voelde als falen. Maar de trainers hebben heel duidelijk gemaakt dat dat het niet was. Je moet luisteren naar je lichaam en er waren omstandigheden (hitte, slecht geslapen etc.) die niet meewerkte. En ook door mijn suiker werd ik op dat moment even geremd. Ik voel beter wat mijn lichaam doet nu en of het goed is of niet. Ik heb veel geleerd!

Daarnaast kwam de oude blessure in mijn knieën naar boven die door de nieuwe manier van belasten erger werd dan voorheen. TotalFysio heeft me hier super bij geholpen, en nog steeds, want eens in de zoveel tijd moet ik weer even terug om de puntjes op de i te zetten om te zorgen dat het goed blijft gaan. Ook de trainers helpen hierbij door de juiste technieken aan te leren en hierop te letten. Hierbij kwam ook het denken naar boven van niet willen falen. Het idee dat je zelf invult wat anderen wel niet van je zullen denken. Wat onzin bleek te zijn natuurlijk! Niemand vindt het erg als ik een oefening aan moet passen zodat het wel werkt voor mij, maar het duurde even voor ik die knop om had gezet.

Het meest trots tot nu toe ben ik op het feit dat mijn medicatie met 2/3 is verminderd! Dat was het hoofddoel en daar ben ik heel trots op. Daarnaast heb ik een fantastische bruiloft gehad waar ik zonder belemmeringen van heb kunnen genieten. Ik ben best wat kilo’s kwijt geraakt en kan voor mijn gevoel weer zoveel aan. Zo heb ik besloten weg te gaan bij mijn werkgever omdat ik er niet gelukkig was en ben ik naast het zoeken naar een nieuwe baan een (deeltijd) opleiding gestart in een nieuwe richting. Daarnaast is mijn eten in goede zin veranderd, wat ook echt mede door de Optimum omgeving komt.

Er is meer zelfvertrouwen terug gekomen en op de meeste momenten voel ik me goed in mijn vel. Al zijn er nog genoeg dagen waarop ik alleen mijn minpunten zie en bijvoorbeeld denk, die kilo’s moeten er ook nog af en dan herinner ik mezelf (of mijn man doet dat) aan alles wat ik al heb bereikt en dat ik op de goede weg zit. Het positieve heeft weer de overhand! Ik pak tegenwoordig vaak liever de fiets of wandel ergens heen. Ga iets actiefs doen. Ik ben bewuster van mijn lichaam en wat eten en trainen met je lichaam maar ook met je hoofd doet. Dat ik van tevoren best benauwd was om de stap naar jullie toe te zetten. Ik had een vooroordeel in mijn hoofd gemaakt over personal trainers die verre van de werkelijkheid bleek te zijn (gelukkig!). Ik was bang dat het allemaal opgepompte en strakke mensen waren met grote ego’s (van die voor de spiegel in de sportschool types) die neer zouden kijken op mensen die niet zo afgetraind zijn. SORRY! Het bleek gelukkig allemaal zo anders te zijn!

Ik voel me super vereerd dat jullie mij kozen als klant van de maand, terwijl ik niet eens mijn einddoel bereikt heb (er kunnen nog meer kilo’s en medicijnen vanaf). Maar als ik klant van de maand ben, dan zijn jullie toch zeker het team van het jaar! De stap om contact op te nemen met Optimum bleek de beste ooit te zijn.