a

Bereik ook je doel, net als Lucas

Erwin Optimum Change

”De aanpassing in mijn eetgedrag is de beste keuze die ik in jaren heb gemaakt.”

In het dagelijks leven werk ik op kantoor en zit ik dus veel. De beweging in m’n vrije uren is vooral tennis en hockey. Hierbij vind ik het sociale onderdeel zeker zo belangrijk. Een biertje en lekker eten hoort erbij. Hoewel ik hier wel voldoende beweeg, heb ik toch het idee mijn lijf steeds minder soepel is geworden. Ook werd ik de laatste jaren steeds wat zwaarder.

Van twee bekenden uit mijn omgeving werd ik op Optimum Change gewezen. 

“Mijn doel was fitter worden en naar een gezond gewicht wat past bij mijn leeftijd en lengte.”

Om af te vallen heb ik meerdere keren een alcoholvrije periode ingelast. Maar omdat ik mijn eetgedrag niet aanpaste stopte de gewichtsafname na een paar kilo. Ik wist inmiddels dat structureel afvallen enkel mogelijk zou zijn als ik een verandering zou aanbrengen in mijn eetgedrag.

Deze aanpassing is de beste keuze die ik heb gemaakt in jaren. Doordeweeks vind ik het eten volgens een vast patroon met een zekere discipline niet moeilijk om vol te houden. Kwark met fruit en granola en veel zelfgemaakte salades. Lekker en voedzaam. Op deze manier is in het weekend een keer zondigen geen probleem.

“Ook het sporten op vaste tijden, in kleine groepen en met goede begeleiding is een fijne start van de dag. Op deze manier is het eenvoudig vol te houden.”