a

Bereik ook je doel, net als Linda

”Ik merkte na een paar maanden ook in mijn dagelijkse leven een verschil, opeens waren de pijnklachten gewoon helemaal weg, wat was ik blij en opgelucht!”

Mijn leven voor Optimum Change? Een leuk druk leven, maar wel een leven waar ik nou niet echt goed voor mijn lichaam zorgde. Ik ging heel graag uit eten en ook thuis kwamen er ‘s avonds geregeld lekkere (lees ongezonde) dingen op tafel. Verder deed ik behalve wat korte wandelingen eigenlijk vrij weinig aan beweging. Tot ik voor de 2e keer moeder werd en ik kort daarna erg ziek werd: Galstenen en een alvleesklierontsteking met hierna de noodzaak om mijn galblaas te laten verwijderen. Na het herstel besloot ik dat het echt anders moest!

Makkelijker gezegd dan gedaan…

Makkelijker gezegd dan gedaan. Sinds mijn eerste zwangerschap heb ik last gekregen van bekkeninstabiliteit. Altijd pijn met wandelen en traplopen en dit is niet meer weggegaan. Ik liep hiervoor al langere tijd bij de Fysio, maar de pijn kwam elke keer terug.  Spieren trainen en sterker maken was het advies, maar verder dan cardio kwam ik eigenlijk nooit in de sportscholen waar ik vroeger nog wel eens kwam. Ik zag toevallig reclame van Optimum Change en ik besloot een berichtje te sturen of ze me konden helpen met mijn bekkenklachten. Al snel had ik een intake en nu bijna 3 jaar geleden startte mijn PT traject bij Optimum Change.

Ik kreeg na een korte periode een wisseling van trainster en kwam bij Esmee terecht. Hierna ging het eigenlijk heel snel. Ik kreeg ander soort oefeningen. Ook wist Esmee precies in te spelen op de pijnklachten en de angst voor pijn die ik op dat moment nog had. De oefeningen werden terplekke in een seconde aangepast en zo had ik elke keer een op maat gemaakte, maar zeker nog uitdagende training. En heel belangrijk, alles kon ik zonder pijn uitvoeren. Ik merkte na een paar maanden ook in mijn dagelijkse leven een verschil, opeens waren de pijnklachten gewoon helemaal weg, wat was ik blij en opgelucht! 

Hierna ben ik naast de PT trainingen, ook begonnen met PGT lessen te volgen, eerst de light, maar later ook de normale PGT. Alles ging me steeds makkelijker af, gewichten konden zwaarder en ik was minder snel moe. Ik had meer energie en ging naast de trainingen ook langere wandelingen maken en er vaker op uit met het gezin. Ik voelde me weer fit sinds lange tijd, er was echter nog een ander traject en persoon voor nodig om te realiseren dat het nog fitter kon.

Eind 2021 ben ik samen met Laura duo PT lessen gaan volgen. Geïnspireerd door Laura stelde ik mijn nieuwe doel op: een kledingmaat afvallen en samen schreven we ons in voor het Kickstart programma. De 2e knop ging ook nu eigenlijk heel makkelijk om, ik had alleen weer die ene push nodig om door te zetten. Ik ruilde de vele koolhydraten die ik voorheen at in met meer eiwitrijke voeding, hield netjes de food app bij en ik ruilde de vette avond snacks in voor een verantwoord proteïne toetje. De kilo’s vlogen eraf, ik werd steeds blijer als ik in de spiegel keek en aan het einde van het Kickstart programma waren al mijn kleren me te groot 😊.  Ik zat echter nog steeds in de flow en met de zomervakantie in zicht ben ik uiteindelijk 15 kg afgevallen. Die 15 kg zijn er tot heden nog steeds af en gaan er wat mij betreft nooit meer bijkomen.

Met mooie herinneringen en een nieuwe (sport) garderobe rijker,
kijk ik vol trots terug op alles wat ik al bereikt heb.
Optimum Change bedankt!