a

Bereik ook je doel, net als Lieke

”Trots ben ik op wat ik heb bereikt, dat hetgeen wat ik 9 maanden geleden heb gezegd, -14 kg, ook werkelijkheid is geworden.

Afgelopen zomer waren wij op vakantie en toen wij ergens langsliepen zag ik mijn spiegelbeeld in het raam, hier werd ik totaal niet gelukkig van en op dat moment zei ik tegen mijn partner: volgend jaar als we hier terug zijn (want dat hadden we al bepaald) ben ik 14 kilo lichter.
Uiteraard kwam dit niet zomaar ergens vandaan, ik merkte al langer dat ik in een soort vicieuze cirkel zat waar ik heel graag uit wilde maar alleen niet wist hoe. Ik zat niet lekker in mijn vel, voelde mij totaal niet meer mijzelf met die extra kilo’s na de zwangerschap, en dit had zijn weerslag op zowel lichamelijk als mentaal gebied.

“Dus….in één jaar tijd 14 kilo lichter dit was het doel, alleen na terugkomst van onze vakantie vroeg ik mijzelf af; waar ga ik beginnen en hoe ga ik dit voor elkaar krijgen.”

Eerdere lijn pogingen hadden tot nu toe nergens toe geleid, er waren dan een paar kilo’s vanaf, maar uiteindelijk viel ik al heel snel weer terug in mijn oude patroon en zaten die kilo’s er ook binnen de kortste keren weer aan.

Ik besloot dat met het drukke leven wat wij hebben, het afvallen mij dit keer niet alleen ging lukken en ik hier begeleiding bij nodig had. Mijn partner sport bij de bovenbuurman van Optimum Change op de Groote Wielen en had goede verhalen over jullie gehoord.
Ik heb toen een bezoek aan de website gebracht en vanuit hier een kennismakingsgesprek ingepland. Na dit gesprek heb ik gelijk besloten te willen starten.

Dit is voor mij de beste keus van 2023 geweest. Sinds ik ben begonnen bij Optimum Change is er bij mij een knop omgegaan en ben ik de strijd met de kilo’s aangegaan. Wat mij enorm veel heeft geholpen in het begin is de voedingsapp die mij confronteerde met kcal die ik dagelijks naar binnen werkte. Deze app i.c.m. het 3 x sporten in de week + de begeleiding van mijn coach Jeff (wat echt een stok achter de deur en motivator is) heeft er voor gezorgd dat ik mijn doel heb bereikt.

Natuurlijk heb ik ook dips/terugvallen gehad in de afgelopen driekwart jaar, zoals bijvoorbeeld: de draad weer oppakken na de feestdagen of na een onverwacht vervelend bericht over je gezondheid. Het is dan heel makkelijk om terug te vallen in je oude gewoonten, maar omdat je een coach hebt die heel jouw reilen en zeilen via de app bij kan houden en waarmee je afspraken hebt gemaakt (de stok achter de deur), bleef ik gemotiveerd en heb ik de “eindstreep” behaald.
Trots ben ik op wat ik heb bereikt, dat hetgeen wat ik 9 maanden geleden heb gezegd ook werkelijkheid is geworden.

Mijn volgende doel is het huidige gewicht vast blijven houden, dit is net zo’n grote uitdaging als het afvallen begrijp ik van Jeff. Dit ga ik voor elkaar krijgen door het sporten vast te houden, maar zeker ook door de opgedane kennis in voeding. Gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn, je kan echt heel lekker eten met minder kcal. Ik weet niet of ik reclame mag maken, maar wij hebben thuis echt heel veel lekkere en leuke gerechten opgedaan vanuit Project Gezond.

“Een hele grote shout out ook naar alle andere coaches, jullie zijn toppers! Bedankt dat jullie je steentje hebben bijgedragen aan het bereiken van mijn doel.”