a

Bereik ook je doel, net als Leonie

”Ik ben echt wel veranderd in de afgelopen maanden. Sterker, fitter, vitaler, lekkerder in mijn vel. En ook op een lekkere manier bezig met eten.”

Ik was een kilo of tien te zwaar naar mijn zin én ik miste kracht en vitaliteit om “hopsakee” de auto uit te springen. En ik ben pas 55 jaar, dus dat voelde echt niet goed. Inmiddels spring ik niet alleen de auto uit, maar kan ik ook de trap oprennen enz. En ik ben al zo’n zes kilo afgevallen.

“Het is gewoon superleuk om met gezonde voeding bezig te zijn en daar
voor mijzelf een zodanige balans te vinden dat ik het leuk vind.”

We waren alweer in de tweede of derde lockdown in het voorjaar van 2021.
De sportscholen waren dicht en ik miste het sporten enorm.
Tot ik op de buurtapp een berichtje zag verschijnen met de vraag “Wie zijn die mensen die elke dag bij de Gamma buiten staan te sporten?”.
En het antwoord was “Optimum Change”. Ik ben direct gaan kijken op Google en heb ook direct een intake afspraak ingepland met Dennis.
En zo is het begonnen. Ik sport nu alweer bijna een jaar bij Optimum Change en ik vind het heerlijk. Het is juist die combinatie van “body – food & mind” dat mij aanspreekt.

Ik sportte voor alle lockdowns ook al regelmatig in sportscholen, meestal zelfstandig fitness en soms ook groepslessen. Maar dit concept vind ik echt super gezellig en daarmee ook motiverend en inspirerend.

Ik was een kilo of tien te zwaar naar mijn zin én ik miste kracht en vitaliteit om “hopsakee” de auto uit te springen. En ik ben pas 55 jaar, dus dat voelde echt niet goed. Inmiddels spring ik niet alleen de auto uit, maar kan ik ook de trap oprennen enz. En ik ben al zo’n zes kilo afgevallen.

Dat was voor mij wel een openbaring (en eerlijk gezegd ben ik het er nog steeds niet echt mee eens), het hele team van Optimum Change is unaniem van mening dat je langzaam moet afvallen op een evenwichtige manier door gezond te eten en lekker te bewegen. En dus geen crash diëten. Dat mag niet.

En inmiddels merk ik aan mijn lichaam dat ze wel gelijk hebben. Het is gewoon superleuk om met gezonde voeding bezig te zijn en daar voor mijzelf een zodanige balans te vinden dat ik het leuk vind.
En dus geen crashdiëten, want dat houd je niet vol.

De naam Optimum Change staat écht voor verandering, optimale verandering. En nog een ding dat ik zo leuk vind aan deze sportschool (als ik hem zo mag noemen, want het is veel meer dan dat), is dat àlle, maar dan ook àlle trainers en trainsters die er werken, hetzelfde motto hanteren en ook écht achter de naam en het motto van deze sportschool staan.

Soms zijn ze wel een beetje streng, maar ja, dat hoort er dan ook bij.
Samen met ons willen zij ons helpen om een Optimale verandering aan te brengen in onze lichamelijke vitaliteit en gezondheid, ons voedingspatroon en onze mindset. De Optimum Change.

Ik zal nooit van mijn leven vergeten dat wij in de vroege ochtend afgelopen winter buiten aan het trainen waren en Esmée aan mij vroeg: “Leonie, wat zit er in jouw water?”. Dat was ijs. Het water was bevroren.

Maar wij konden wél trainen en honderden sportscholen die evenveel buitenruimtes hadden, deden niks. Optimum Change wel. Zij proberen telkens het beste te realiseren voor hun leden. Chapeau, echt chapeau voor alle mannen en vrouwen van Optimum Change die in de ijzige kou wekenlang les hebben gegeven.

Terug naar mij, ik ben écht wel veranderd in de afgelopen maanden. Sterker, fitter, vitaler, lekkerder in mijn vel. En ook op een lekkere manier bezig met eten. En ook op een veel gezondere manier bezig met alcohol, want ik dronk wel teveel.

Maar zeker zo belangrijk, ik neem nu ook de ruimte om over mijzelf na te denken en de manier waarop ik in het leven sta. En welke dingen ik belangrijk vind en welke ik fijn vind en welke juist niet. Ik heb de afgelopen maanden wekelijks Personal Trainingen gedaan met Dennis en wij hebben tijdens deze trainingen ook juist regelmatig over deze privé dingen die mij bezighielden gesproken. Tja, zei Dennis dan, jij sport toch wel genoeg en dit is nu écht even belangrijk dat wij hier samen over praten. En dan gingen we een rondje lopen.

Ik zal je zeggen, die rondjes zag ik elke keer écht niet aankomen, maar ze hebben mij wel enorm geholpen. Natuurlijk moet je zelf je weg in het leven vinden, maar een professioneel en sportief steuntje in de rug is soms écht wel lekker.

Tja, dat is het wel zo’n beetje.
Een echte aanrader; binnenkort kan ik weer gaan joggen én mezelf opdrukken.
Maar vooral, ik ben een gelukkiger, gezelliger & vitaler mens geworden.