a

Bereik ook je doel, net als Leonie

”Ik zit inmiddels bijna weer op mijn gewenste gewicht.”

Alle trainers van Optimum Change zijn altijd zo spontaan en enthousiast en ze hebben zoveel kennis, zowel op het gebied van fitness als op het gebied van voeding!

“Mijn doel was om weer op m’n oude gewicht te komen,
en meer bewust te worden van datgene dat ik at.”

Voordat ik lid werd werkte ik als Recruiter in Eindhoven en Amersfoort, dus ik zat wekelijks veel in de auto en achter m’n bureau. Kortom: ik kwam dagelijks heel weinig in beweging.

Ik deed eigenlijk vrij weinig op het gebied van Fitness. Ik heb wel boven een sportschool gewoond en ging daar ook wel héél af en toe heen, maar ik wist eigenlijk niet goed hoe je die apparaten moest gebruiken, dus ik deed maar wat. Daarnaast hockeyde ik al jaren, maar als keeper bewoog ik dan een stuk minder dan de rest van het team.

Sinds ik een kantoorbaan heb merkte ik dat de pondjes eraan vlogen en dat werd alleen maar erger toen ik tijdelijk stopte met hockeyen én een auto aanschafte. Ik zat vaker, zette minder stappen en zat langer in de auto. Toch snapte ik niet waarom ik nog steeds zoveel aankwam, want ik ben nooit een grote snoeper geweest (al gaat een reep chocolade er toch altijd wel in). Ik kom oorspronkelijk niet uit Brabant, maar ben de afgelopen jaren wel een echte Brabantse Bourgondiër geworden ben. Lekker vanaf donderdag al het weekend inluiden met een wijntje.

Ik heb wel eens een koolhydraatarm dieet gevolgd, maar dat mocht niet baten. Eigenlijk was dat ook wel één van de redenen waarom ik uiteindelijk op zoek ben gegaan naar een personal trainer, omdat ik dacht: als zo’n aangeschreven dieet niet werkt, wat dan wel??

Mijn doel was om weer op m’n oude gewicht te komen, en meer bewust te worden van datgene dat ik at. Ik houd bijvoorbeeld heel erg van de Italiaanse keuken, dus ik at regelmatig een bord spaghetti o.i.d. met de kennis van nu at ik destijds waarschijnlijk wel 300 gram pasta per keer. Ik vind het ook belangrijk om gezond te leven en mijn BMI was op dat moment te hoog.

Het heeft ongeveer een jaar geduurd voordat ik me ervan bewust werd dat er nu écht iets moest gebeuren. Ik dacht altijd dat ik er geen tijd voor zou hebben. Ik werkte 40 uur per week en zeker als ik naar Amersfoort moest vanaf Den Bosch, was ik soms wel 12 uur van huis. Ik wilde niet ’s avonds ook nog een keer de deur uit om te sporten.

Tijdens mijn intake zei ik dat mijn BMI te hoog was en dat ik gek was op macaroni e.d. Vervolgens vertelde Wilbert dat dat niet altijd erg hoeft te zijn, zolang je je er maar van bewust bent en dat je een manier weet om er mee om te gaan. Ik vond het heel fijn om te horen dat ik niet gelijk een rigoureus dieet voorgeschoteld zou krijgen en dat ik vrijwel alles kon blijven eten zoals ik dat voorheen ook deed.

Ik zit inmiddels bijna weer op mijn gewenste gewicht, ik drink alleen nog in het ‘echte’ weekend zoals die in de Dikke van Dale is omschreven, of te wel: alleen op zaterdag en zondag. Daarnaast heb ik er alles aan gedaan om mijn stappendoel dagelijks te bereiken, zo ben ik afgelopen jaar verhuisd van een appartement naar een huis, dus tegenwoordig ben ik ook genoodzaakt om meer stappen te zetten. Ook heb ik sinds kort een puppy, en ik ben nóg meer aan het wandelen. Ook ben ik heel trots op het feit dat ik mij tijdens de krachttrainingen ook zo heb weten te ontwikkelen. Ik til nu gewichten waarvan ik nooit had verwacht dat ik het ooit zou kunnen. Als ik nu foto’s van twee jaar geleden zie, dan zie ik een mollige vrouw die niet goed in haar vel zat. Dat is nu wel anders!

Alle trainers van Optimum Change zijn altijd zo spontaan en enthousiast en ze hebben zoveel kennis, zowel op het gebied van fitness als op het gebied van voeding! Ik wil dan ook alle trainers bedanken voor hun hulp en enthousiasme en in het bijzonder Danny, want zonder hem was ik nooit zover gekomen!