a

Bereik ook je doel, net als Kirsten

”Het feit dat ik niet alleen maar naar het cijfertje op de weegschaal kijk, maar juist naar de algehele verandering is iets wat ik niet van te voren had bedacht.”

De eerste maanden was ik erg fanatiek. Eén keer per week PT en vaak twee keer een PGT les. Deze combinatie vind ik erg fijn. Ik merkte dat ik stappen vooruit maakte en mijzelf beter voelde.

“Het concept niet alleen kijken naar het afvallen,
maar je hele lifestyle veranderen spreekt mij erg aan.”

Op dit moment sport ik bijna 2 jaar bij Optimum Change en dit is de beste keuze geweest die ik heb gemaakt.
Voordat ik kinderen kreeg heb ik altijd gebasketbald. Twee keer in de week trainen en in het weekend een wedstrijd. Door de kinderen was dit onhaalbaar en heb ik even bij Basic Fit gesport. Nou ja gesport… in het begin was ik erg fanatiek maar later was ik meer een sponsor.

Toen kwam corona. Het was een hectische tijd en deze tijd had mij doen nadenken. Door het zittende werk en de twee zwangerschappen merkte ik dat ik iets voor mijzelf moest gaan doen. Ik voelde mij niet fijn in mijn eigen vel en had geen energie om dingen te doen. Dit laatste is erg lastig als je twee stuiterballen als kinderen hebt. Door wat rondzoeken en praten met mensen kwam ik terecht bij Optimum Change. Het concept niet alleen kijken naar het afvallen, maar je hele lifestyle veranderen spreekt mij erg aan. Ik geloof er heilig in dat als je je goed voelt zoals je bent de rest vanzelf komt.

De eerste maanden was ik erg fanatiek. Eén keer per week PT en vaak twee keer een PGT les. Deze combinatie vind ik erg fijn. Ik merkte dat ik stappen vooruit maakte en mijzelf beter voelde. Helaas moesten we toen buiten gaan trainen. Alles werd goed geregeld maar het weer werkte niet mee. Het was vaak koud en nat. Ik ben een grote koukleum dus ’s avonds buiten sporten is niet mijn hobby. Doordat ik met de PT iemand had die op mij wacht ging ik altijd ‘braaf’ naar mijn PT les. Na de les was ik superblij en had ik vernieuwde energie. Ik wist hierna altijd weer waarom ik het fijn vind om te sporten en waarom ik de stok achter de deur nodig heb.

Corona was een rode draad in iedereen zijn leven en voor mij betekende dit veel uitdagingen.
Het combineren van een goede lifestyle, de kinderen die thuis zijn en het thuiswerken begonnen zijn tol te vragen. Gelukkig is Optimum Change er niet alleen om te sporten en wordt er ook gekeken naar je mentale gezondheid. Van dit laatste heb ik heel veel geprofiteerd de laatste tijd.

Doordat de coaches naar je luisteren en niet oordelen kan je alles kwijt en het voor jezelf op een rijtje zetten. Ik voel mijzelf steeds beter in mijn vel zitten en heb weer ruimte om mijzelf nog sterker te maken.

Het feit dat ik niet alleen maar naar het cijfertje op de weegschaal kijk, maar juist naar de algehele verandering is iets wat ik niet van te voren had bedacht. Iedereen wil zoveel kilo afvallen en verwacht dat je je hiermee beter voelt. Bij mij is dit zeker niet het geval. Ik heb mijn “getal” doel nog niet gehaald, maar heb een mentaal doel (welke ik niet wist dat ik die had) gehaald.
Ik heb meer rust en accepteer mijzelf zoals het is. Dit zal met ups en downs gaan maar door de goede begeleiding weet ik ook dat dit niet uitmaakt.

Via deze weg wil ik alle coaches maar vooral Max, Danny en Sanne bedanken voor jullie adviezen, luisterende oren en uitdagende trainingen. Wat jullie doen helpt dus ga zo door.

“Ik heb meer rust en accepteer mijzelf zoals het is.
Dit zal met ups en downs gaan maar door de goede
begeleiding weet ik ook dat dit niet uitmaakt.”