a

Bereik ook je doel, net als Kathelijn

”Ik ben sterker geworden en de fysio heb ik, sinds ik ben begonnen met sporten, niet meer zo vaak gezien.”

Na een aantal proeflessen was ik helemaal om! Een uitdagende les, verschillende spiergroepen trainen met een voor mij passende belasting én trainers die juiste tips geven.

“Optimum Change heeft wel het één en ander (positief) veranderd voor ons hele gezin.
Soms is het een beetje passen en meten, maar we maken tijd om te gaan trainen.”

Voordat ik bij Optimum Change kwam sporten heb ik nooit stil gezeten. Van kinds af aan heb ik gedanst, en zoveel dat mijn ouders vroegen of ik mijn bed niet in de dansschool kon zetten. Uiteindelijk is de dansschool gesloten en ben ik twee keer per week gaan hardlopen, om mijn conditie op pijl te houden.

Een pijntje in mijn onderrug is er altijd geweest maar één tot twee keer per jaar zat het zo vast dat er een fysiotherapeut aan te pas kwam.

Toen Corona in Nederland kwam ben ik vaker gaan hardlopen, de pijn in mijn heupen en rug structureel negerend. En uiteraard kwam ik bij de fysio terecht die door middel van beweging en gecontroleerde belasting alles weer verhielp.

Ondertussen was Chris (mijn man) gestart bij Optimum Change en erg enthousiast. Misschien was het voor mij ook tijd om anders te gaan bewegen, en naar mijn lichaam te gaan luisteren.

Na een aantal proeflessen was ik helemaal om! Een uitdagende les, verschillende spiergroepen trainen met een voor mij passende belasting én trainers die juiste tips geven. De groepen zijn klein waardoor er altijd ruimte is voor vragen en aanpassingen waar nodig.

De pijn in mijn rug is er soms nog wel maar staat geen training in de weg. De fysiotherapeut heb ik sindsdien ook niet zo vaak meer gezien en ik merk dat ik sterker ben geworden. En soms ben ik gewoon te fanatiek 😉.

Optimum Change heeft wel het één en ander (positief) veranderd voor ons hele gezin. Soms is het een beetje passen en meten, maar we maken tijd om te gaan trainen. Chris en ik trainen bij elkaar ongeveer 8 à 9 keer per week, we letten op onze voeding en ik denk dat ik/we fitter zijn dan ooit.