a

Bereik ook je doel, net als Karin

”Natuurlijk heb ik nog wel mijn moeilijke dagen of weken maar ik kan mezelf beter herpakken en mijn doel voor ogen houden.”

Door de begeleiding, sturing en aanmoediging van mijn eigen trainer en de andere coaches die je ‘tegenkomt’ tijdens de trainingen, lukt het om mijn doel voor ogen te houden en er steeds een beetje dichterbij te komen.

“Ik heb een ritme gevonden door een aantal
dagen meteen uit mijn werk te gaan sporten. “

Ik heb eigenlijk altijd al wel gesport. Onder begeleiding, soms alleen in de sportschool en dan wéér onder begeleiding. Elke keer met als doel af te vallen. Dit lukte me dan ook wel maar ik had nog niet mijn levenspatroon en eetgewoonten aangepast. Daardoor kwam ik gedurende de tijd weer aan.

Ik zat niet meer lekker in mijn vel. Vond mezelf niet mooi toen ik in de spiegel keek en walgde soms van mezelf. Reden voor actie dacht ik zo.
Ik had een paar keer gekletst met John Schuijers en de coaching en trainingen hebben hem zó goed geholpen om af te vallen. Na zijn positieve verhalen, werd het voor mij ook weer tijd om mezelf op de eerste plaats te zetten. Daarom besloot ik mezelf ook aan te melden voor een intakegesprek. Dit voelde al meteen goed en vertrouwd. De 3 pijlers van OC spraken mij erg aan. Het stukje mind was waar ik al jaren mee worstelde. Mijn verstand zei iets anders dan mijn gevoel en daarom is het afvallen ook zo’n worsteling.
Ook toen ik bij OC ben begonnen met sporten, had ik moeite om mijn gewoonten te veranderen. Ik heb heel veel gesprekken gehad met mijn coach Max. Hij heeft me geholpen om plezier te krijgen in het sporten en inzichten te krijgen in mijn (eet)gewoonten. Toch vond ik het nog steeds moeilijk om tegenslagen te verwerken en greep ik naar eten. In maart 2020 kwam corona ook nog eens om de hoek kijken. De continuïteit van werken, sporten, leuke dingen doen en gezond eten was weg. Hierdoor ben ik wel weer wat teruggevallen.

Na een paar maanden van vallen en opstaan kwam de continuïteit weer een beetje terug. Ik had weer mijn vaste momenten om te sporten en kon weer op een normale manier werken. Deze structuur helpt mij om af te vallen. Ik had hierbij alleen wel een stok achter de deur nodig. Joeri is die stok achter de deur. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn motivatie weer teruggevonden heb, hij spreekt mij aan op mijn gedrag als ik daarom vraag, geeft mij zijn vertrouwen, is eerlijk en hij leert mij om te gaan met de tegenslagen die bij dit proces ook komen kijken

Ik heb een ritme gevonden door een aantal dagen meteen uit mijn werk te gaan sporten. Ik sport zo’n 4 tot 5 keer in de week. Zelfs op zondagochtend ben ik regelmatig bij OC te vinden. Wie had dat een jaar geleden gedacht…. Ik niet maar ik vind het heerlijk!!

Door de begeleiding, sturing en aanmoediging van mijn eigen trainer en de andere coaches die je ‘tegenkomt’ tijdens de trainingen, lukt het om mijn doel voor ogen te houden en er steeds een beetje dichterbij te komen.
Natuurlijk heb ik nog wel mijn moeilijke dagen of weken maar ik kan mezelf beter herpakken en mijn doel voor ogen houden.

Ik ben nu 15 kilo afgevallen en wil er nog 10 kwijt. Maar ik ben al trots op mezelf op wat ik heb bereikt, hoe ik eruitzie en hoe ik elke keer toch gemotiveerd blijf om mijn doel te bereiken. Ik probeer regelmatig nieuwe recepten uit. Terwijl ik eerst elke week hetzelfde at zit er nu veel meer afwisseling in mijn eetpatroon en ben ik het leuk gaan vinden om gezonde dingen te koken en bakken.

Kortom, ik ben trots op mezelf op wat ik al heb bereikt en blijf van dat moment genieten, maar Optimum Change jullie zijn nog niet van me af want het sporten bij jullie is veel te leuk en ik wil nog verder werken aan mijn doel.