a

Bereik ook je doel, net als Joyce

Erwin Optimum Change

”Ik ging naast de rigoureuze aanpassing van mijn voeding ook nog 3x in de week sporten, wat maakt dat ik me steeds fitter en sterker voel.”

Voordat ik bij Optimum Change begon, heb ik 2,5 jaar een koolhydraatarm/beperkt dieet gevolgd. Ik viel 15 kilo af. Ik deed dit zonder begeleiding, en jojode nogal, maar het lukte me.

Ondanks dat ik zo veel afviel, voelde ik me niet lekker in mijn vel, niet fit. Daarnaast wilde ik niet eeuwig aan het dieet vast zitten en weer met mijn gezin mee kunnen eten. Ik was het zat om elke dag twee gerechten te moeten koken. Maar hoe blijf ik zonder dieet op gewicht? Daar had ik hulp bij nodig en zo kwam ik bij Optimum Change terecht.

“In eerste instantie kreeg ik begeleiding om stap voor stap over te gaan naar ‘eten met de pot mee’. Dat bleek niet gemakkelijk, en tijdens één van de check-ups besloten we om rigoureus met het koolhydraatarme dieet te stoppen. “

Ik kreeg heel makkelijke handvaten om met het gezin mee te kunnen eten en toch op gewicht te blijven. Spannend! Maar wat een verademing, met één boodschappenlijstje naar de supermarkt en maar één maaltijd om te bereiden!!

Daarnaast ging ik 3 keer in de week sporten wat maakt dat ik me steeds fitter en sterker ga voelen. Heerlijk!

En het gaat goed! Ik blijf op gewicht. Graag zou ik nog een paar kilo willen kwijtraken en ook daar wordt tijdens de check-ups in meegedacht.

Waar kan ik mijn voedings- en bewegingspatroon nog aanpassen om dit doel te bereiken? En hoe kan ik naast het sporten bij Optimum Change nog meer in beweging komen in goede balans met privé en werk?

Ook die modus lijk ik gevonden te hebben, met nog wat kleine aanpassingen in het eetpatroon en ik zet sinds februari elke dag meer dan 8.000 stappen.

“Je zult me dus ook regelmatig te voet aan zien komen bij Optimum Change.”