a

Bereik ook je doel, net als Jorrit

”Ik ben nu doelen aan het stellen die ik hiervoor nooit als doel had durven te stellen.”

Ik sportte iedere week en mijn gewicht was prima, maar toch werd die spiegel voorgehouden en er was werk aan de winkel.

“Wat ik daarnaast zo top vind is dat als je een keer
bij een andere instructeur traint je net wat andere tips
krijgt die je heel goed kunnen helpen”

Changer van de maand januari in 2021. Dat is toch wel wat, na een bizar jaar 2020. Een jaar waar de trainingen bij Optimum Change gelukkig op vele creatieve manieren doorgang hebben gevonden. Inmiddels train ik alweer een aantal jaren met veel plezier bij Optimum Change.

Ik heb een hele periode schouderklachten gehad. Klachten die bij lange periode in een houding zitten optreden maar daarna ook weer even snel verdwijnen. Typisch van die klachten waar je veel te lang mee doorloopt. Na een aantal fysiobehandelingen wist ik dat er meer moest gebeuren. Wilbert en Jeff kende ik vanuit Basic Fit en aangezien ik boven Optimum Change bij de fysio zat was het een kleine stap naar de intake.

Vol enthousiasme begon ik. Toen dacht ik nog na een half jaartje wel weg te zijn, hè Jeff? Inmiddels weten we allebei wel beter. Jeff had een heel plan bedacht en dat was niet enkel mijn schouders, maar een Optimum Change plan dus ook voeding en mind kwamen aan bod. Jeetje, stiekem had ik toch wel wat om aan te werken. Ik sportte iedere week en mijn gewicht was prima, maar toch werd die spiegel voorgehouden en er was werk aan de winkel. Eerst bewustwording wat er moest veranderen en daarna met allerlei tips stapje voor stapje jezelf ontwikkelen.

Inmiddels stellen Jeff en ik de doelen ook bij. Mijn voornaamste doel is kracht opbouwen. Daar worden mijn doelen en programma’s dus ook op aangepast. Ik ben nu doelen aan het stellen die ik hiervoor nooit als doel had durven te stellen. Doelen waarvan ik dacht dat ze nooit aan mij besteed waren, zoals Pull-up’s, Dead lift, Squads met meer gewicht dan ik zelf weeg en we zijn begonnen met de Monkey Bars!

Doordat we elkaar inmiddels goed kennen weten we wat we tegen elkaar kunnen zeggen. Zo mag ik Jeff gerust afzeiken. En als ik zeg dat het te zwaar is dan gelooft hij mij niet meer. Die connectie zorgt er wel voor dat je lekker kan trainen. Wat ik daarnaast zo top vind is dat als je een keer bij een andere instructeur traint je net wat andere tips krijgt die je heel goed kunnen helpen.

In de Corona-tijd ben ik ook gaan hardlopen met behulp van het trainingsschema van Optimum Runners. Echt ideaal! Het is een mooi opbouwend schema en juist de contactmomenten zorgen ervoor dat ik de drempel die er was over ben gestapt. Waar ik in het begin 5 km nog ver vond loop ik inmiddels makkelijk 10 km en ben zelfs aan het uitbreiden naar 15 km. Nu heb ik als doel de halve marathon, waar uitlopen belangrijker wordt dan de tijd.