a

Bereik ook je doel, net als Joris

”Ik ben veel meer de waarde van sport en voeding gaan inzien.”

Ik was op zoek naar een plek waar ik met plezier naar toe kon en dat je na elke training stuk bent.

“Ik heb het gevoel dat deze manier
voor sporten erg goed bij me past
. “

Ten eerste: Changer van de maand, een mooi compliment! 

Ik was op zoek naar een fijne plek om te sporten en wilde meer beweging. Met name rugklachten zorgde voor veel last en belemmeringen in het dagelijks leven, dus dat wilde ik oplossen en ik wilde me fitter voelen. Voor ik bij Optimum Change begon heb ik een aantal jaren CrossFit gedaan. Ik had in die tijd veel last van mijn onderrug. Ik trainde vaak met zware gewichten in een slechte houding. Nadat de rugklachten telkens erger werden, heb ik besloten dat dit niks voor mij was. Daarnaast fiets ik nog best veel, het liefst op de mountainbike. 

 Ik ben bij Optimum Change begonnen, omdat ik bij Basic Fit trainde maar daar ging ik nooit met plezier naartoe, maar ik wilde wel bezig blijven. Je komt daar al snel in een soort van patroon. Je doet elke keer ongeveer hetzelfde rondje, ik voelde me een soort hamster op zo’n apparaat. Ook spreekt de sfeer me niet aan, en mis ik de begeleiding. Je denkt dat je het goed doet, maar je kan nog veel effectiever sporten en daarbij is voeding ook een belangrijk element. Dat heb ik bij Optimum Change zeker geleerd. Ik was op zoek naar een plek waar ik met plezier naartoe kon en dat je na elke training stuk bent. Als je geen plezier hebt tijdens het sporten, en je gaat uitsluitend op een soort “omdat het goed voor me is“ gevoel, dan zal het je uiteindelijk opbreken en ga je niet meer. 

 Ik ben spontaan een keertje binnen gelopen, omdat trainen in kleine groepen me aanspreekt en goede begeleiding bij krachttraining belangrijk is. Ik zag de naam regelmatig voorbij komen bij Basic Fit. Het gevoel was vanaf dag één goed! Elke keer als je bent geweest heb je het gevoel dat je jezelf weer verbeterd en dat je je hele lijf traint. Ik ben ondertussen nog aan de gang gegaan met TotalFysio. Die combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf super fit voel. Doordat ik nu twee tot drie keer per week ga sporten, merk ik dat fietsen ook veel beter gaat, je hele lijf wordt sterker. 

Ik heb het gevoel dat deze manier voor sporten erg goed bij me past. Vorig jaar heb ik het 6PCK programma meegedaan, dat was erg leuk en leerzaam.

Het leuke aan Optimum Change is dat de trainingen elke keer anders zijn, er hangt een leuke sfeer en iedereen komt om binnen zijn/haar grenzen beter te worden. Ook de instructeurs zorgen ervoor dat je net dat extra stapje zet of net een paar kilo meer pakt. In de laatste extra inspanning zit volgens mij veel winst. Het sporten doe ik omdat het echt goed voelt, in mijn werk staat er soms veel druk. 

Door het sporten kan je de dagelijkse druk makkelijker aan. Als ik een week niet ga merk ik echt dat ik in een andere state-of mind terecht kom.

Ik kan dan stressvolle situaties minder goed aan. De verleidingen van etentjes en gezelligheid gaan altijd gepaard met een wijntje of biertje, het blijft (als Bourgondiër!) een uitdaging om daar niet altijd in mee te gaan. Ik ben veel meer de waarde van sport én voeding  gaan inzien. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog een leven heb waarin sport geen rol speelt.

Ik vind het knap hoe jullie de afgelopen periode zijn doorgekomen. Het is een lastige fase geweest, voor heel veel mensen. Het gaat om het gevoel dat je je “klanten” geeft; dat je er alles aan doet, binnen de mogelijkheden, om je activiteiten uit te voeren. Dat hebben jullie zeker gedaan, ik kan me niet voorstellen dat iemand van jullie leden hier anders over denkt. Dus dikke complimenten hiervoor!