a

Bereik ook je doel, net als Joram

”Ik had als doel om af te vallen en wilde gaan voor gezondheid op de langere termijn.”

Ik ben het meest trots op de harde cijfers die ik tot nu toe heb bereikt, 20+ kg in een jaar!

“Het fijne bij Optimum Change vind ik
de flexibiliteit en de begeleiding.  “

Ik werkte (en werk nog steeds) als teamleider in een van de fabrieken van Melkeiwit. Dit is werk in de continudienst in 5 ploegen, dus veel switches in werk- en slaaptijden.
Dit zorgt ervoor dat ik me regelmatig moe voel en weinig ritme heb. Voordat ik bij Optimum Change begon had ik geen achtergrond in fitness, wel heb ik een aantal jaar wat hardlopen opgebouwd, maar dit ook weer laten wegzakken. Ik merkte dat ik langzaamaan begon aan te komen en sinds ik begin 2018 in ploegen ging werken was ik me er wel van bewust dat mijn levensstijl minder gezond was geworden, maar het heeft nog wel even geduurd voor ik echt de knoop doorhakte en een Personal Trainer zocht. Ik moest echt even de drempel over om toch in beweging te komen als ik moe was omdat ik óf weinig sliep óf vroeg was opgestaan.

 Ik had als doel om af te vallen en wilde gaan voor gezondheid op de langere termijn. Ik vond het lastig om zelf de regie te pakken en voeding en beweging weer structuur te geven, met name vanwege het onregelmatige ritme dat ik heb. Via Google ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij kon helpen. Ik heb meerdere (5!) organisaties die personal training aanbieden gesproken in mijn voorbereiding. Bij Optimum Change had ik wel het beste gevoel dat er de meeste aandacht was voor mijn situatie, focus op de beweging en het sporten, geen vergaande dieetwijzigingen (eentje bood paleo aan, andere wilde me ondanks ploegendienst aan de intermittend fasting hebben), training die op mij toegespitst zou worden en met echt persoonlijke begeleiding in plaats van een soort van standaard schemaatje dat iemand afdraaide met je.

Ik ben en blijf een Bourgondiër, ik hou van eten en drinken, het liefst veel. Dus om de change in te zetten en door te laten gaan, is het dus wel noodzakelijk om af en toe op de rem te stappen en streng te zijn, zodat je een ander moment wel gewoon kan genieten zonder op te letten. Dit heb ik gedaan door inzicht in mijn eetpatroon te krijgen, wat eet je wanneer en waarom. Dit zorgde ervoor dat ik met kleine en stapsgewijze veranderingen veel resultaat heb behaald en redelijk veel controle heb over mijn gewicht, maar ik ben er overigens nog niet hoor!

 Ik ben het meest trots op de harde cijfers die ik tot nu toe heb bereikt, 20+ kg in een jaar! Mijn zelfbeeld is nog hetzelfde, dus ik ben niet echt anders naar mezelf gaan kijken. Wel zijn er dingen anders, in termen van wat ik wanneer eet, maar het voelt niet echt als een ingrijpende verandering als ik zo terugkijk!

 Het fijne bij Optimum Change vind ik de flexibiliteit en de begeleiding. Ondanks mijn diensten kan ik altijd twee keer per week trainen. Samen met je trainer bouw je ook echt een band op, omdat het zo persoonlijk is. Je maakt leuke momenten, maar ook ellende met elkaar mee. Ik heb echt een goed jaar meegemaakt onder begeleiding van Chris, Shout out naar hem 😊 Daarnaast hoop (en daar vertrouw ik volledig in) dat ik met de nieuwe coach nog weer verder kan gaan!