a

Bereik ook je doel, net als Jeroen

”Ik werd steeds fanatieker en fitter en mijn lichaam veranderde ook nog op een positieve manier!”

Net zoals velen heb ik altijd al een abonnement gehad bij een sportschool maar echt resultaat en een goede basis is er nooit geweest.

“Ik merkte dat ik fitnessen steeds leuker
begon te vinden en dat ik progressie maakte.”

Drie jaar geleden ben ik begonnen met wielrennen, fiets gekocht en vol goede moed lid geworden bij een triatlon vereniging als fiets lid.

Het begon met 50/60 km op de zondagochtend. Elke week werd er een andere route gereden en steeds kwamen er wat km bij. Ik merkte dat ik niet fit genoeg was voor de grotere afstanden (maar ook bij de kortere afstanden had ik het erg zwaar) en sloeg die daardoor vaak over. Het resultaat hiervan: ik maakte geen progressie!

Ik wilde fitter worden en besloot om met Optimum Change (toen nog de Veer PT) aan de slag te gaan. Ik wist van tevoren hoe succesvol het traject kan zijn. Mijn vriendin heeft een aantal jaar geleden ook bij De Veer PT haar doel verwezenlijkt.

Mijn doel was om meer kracht en uithoudingsvermogen te krijgen om beter te kunnen fietsen.

In maart 2016 ben ik bij Jeff begonnen met trainen. Het bleek al snel dat mijn techniek ver te zoeken was en daarom was dit mijn eerste opgave. De techniek onder controle krijgen om vervolgens op een juiste manier dit uit te bouwen. Hier lag in de eerste 2-3 maanden de focus op. Ik ging fanatiek van start en trainde 3-4 keer in de week. Ik merkte dat ik fitnessen steeds leuker begon te vinden en dat ik progressie maakte.

Hierdoor veranderde ik van doel. Ik wilde niet meer alleen focussen op mijn benen en uithoudingsvermogen maar mijn hele lichaam fitter maken.

Mijn lidmaatschap als fiets lid heb ik opgezegd en wielrennen is naar de tweede plaats afgezakt. Fitness it is! Ondanks mijn 3-4 keer sporten wilde ik maar niet afvallen en dit was wel een van mijn nieuwe doelen. Mijn voeding werd een nieuw aandachtspunt. Gezonder, meer bewust en verspreid eten over de dag. In het begin was het even wennen maar al snel merkte ik verschil. Ik viel af maar tegelijkertijd verloor ik geen spiermassa, er kwam zelfs spiermassa bij. Ik werd steeds fanatieker en fitter en mijn lichaam veranderde ook nog op een positieve manier! Elke keer weer net een stapje verder gaan was voor mij motiverend en hielp mij om door te gaan. Sommige mensen kunnen dit alleen, sommige hebben een Jeff nodig die je laat zweten en op een juiste manier laat trainen.

Progressiefoto:
Door de progressie foto’s werd ik al helemaal met mijn neus op de feiten gedrukt. Mijn gezicht ziet er grauw en ongezond uit maar ook mijn lichaam ziet er niet fit uit. Ik had nooit gedacht dat ik dit resultaat zou kunnen behalen. Ik blijf voorlopig door gaan en mijn volgende doel: meer spiermassa ontwikkelen en meer body krijgen.