a

Bereik ook je doel, net als Inge

”Hetgeen wat mij het meest verast heeft, is dat ik sporten leuk ben gaan vinden.”

Vanaf het moment dat ik binnenkwam voor het kennismakingsgesprek werd ik op mijn gemak gesteld en voelde het vertrouwd, iets wat bij mij in nieuwe situaties meestal niet gebeurt.

“In minder dan een half jaar tijd ben ik qua
gewicht al meer dan de helft kwijt
van het doel dat ik voor ogen heb! “

Afgelopen zomer werd ik geconfronteerd met het feit dat ik absoluut geen conditie had, ik kon mijn nichtje van 4 en mijn neefje van 2 absoluut niet bijhouden.
Ook zag ik foto’s van mezelf en schrok ik van wat ik zag. Ik had er geen probleem mee om in de spiegel te kijken en was best tevreden met wat ik zag, maar op foto’s zag het er toch anders uit. Dat moest anders bedacht ik me. Na even snel googelen kwam ik uit bij Optimum Change. De opzet waarbij er niet enkel naar beweging OF voeding gekeken werd, maar naar beide en ook nog eens of je wel lekker in je vel zit, sprak mij aan. Na ongeveer een week twijfelen of dit iets voor mij was heb ik de knoop doorgehakt en toch even snel het formulier op de website ingevuld. Achteraf gezien één van de betere keuzes die ik (tot nu toe) heb gemaakt.

Vanaf het moment dat ik binnenkwam voor het kennismakingsgesprek werd ik op mijn gemak gesteld en voelde het vertrouwd, iets wat bij mij in nieuwe situaties meestal niet gebeurt. De keuze om dit te gaan doen en voor minimaal een jaar aan de slag te gaan met een personal trainer was voor mij dan ook snel gemaakt. Gezien het niet het goedkoopste sport abonnement is wat je kan afsluiten was dat voor mij een extra stok achter de deur om dit in ieder geval een jaar lang vol te houden. Ik heb al vaker geprobeerd af te vallen en na enkele weken viel ik weer terug in mijn oude patroon, dus die stok achter de deur (niet alleen financieel) is echt iets wat ik nodig had.

Ik werd door Wilbert gekoppeld aan Elise en samen met haar ben ik gaan werken aan mijn doel. Het begin was niet gemakkelijk. Vooral de eerste training waar alles gemeten en gewogen werd, de cijfers die ik te zien kreeg waren niet leuk om te zien, maar wel de realiteit. En daarna aan de bak!

Het plan: drie keer in de week sporten, letten op wat ik eet, minder snoepen en iedere week de vooruitgang bekijken door opnieuw te wegen. Het goede nieuws, de kilo’s gingen er af, ik zag de resultaten van waarmee ik bezig was. Tot het op een gegeven moment een keer niet zo was.

In de afgelopen maanden zijn er momenten geweest waarop ik er echt van baalde niet de resultaten te zien die ik hoopte. Ik had toch iets meer gegeten dan ik dacht of ik zat niet lekker in mijn vel. Elise heeft mij door die momenten heen geholpen en gemotiveerd om vol te houden en door te blijven gaan. Zij heeft mij nooit een slecht gevoel gegeven over mijzelf. Met haar hulp, niet alleen tijdens de trainingen maar ook met advies over voeding en slimme eetwissels, heb ik een sportritme en eetpatroon aangeleerd dat ik redelijk makkelijk vol kan houden.

In minder dan een half jaar tijd ben ik qua gewicht al meer dan de helft kwijt van het doel dat ik voor ogen heb! Ook kan ik nu oefeningen die ik aan het begin nauwelijks kon en is mijn conditie al flink verbetert. Mijn nichtje en neefje kan ik nog niet altijd bijhouden, maar het gaat de goede kant op!

Hetgeen wat mij na deze maanden het meest verast heeft, is dat ik sporten leuk ben gaan vinden. Het is niet langer een ‘moetje’. Als iemand mij dit allemaal een jaar geleden had verteld, had ik diegene voor gek verklaart maar ik ben blij waar ik nu sta.