a

Bereik ook je doel, net als Hans

”Mijn conditie ging vooruit, ik voelde mij veel fitter en ik was al 10 kilo kwijt.”

Ik zit nu gewoon lekkerder in mijn vel en ik heb zin om te gaan sporten, omdat ik het leuk en gezellig vind.

“De knop ging om en begon met een drie weeks
proeftijd en dat beviel mij heel erg goed.”

Ik ben vader van 3 kinderen en heb een baan als hoofduitvoerder bij bouwbedrijf Berghege. Mijn werkdagen bestaan uit veel regelen op werkgebied en thuiskomend de dagelijkse dingen met de kids.

Op zondagochtend sta ik als keeper op het voetbalveld, dus niet echt dingen om in conditie te komen.

Mijn huisarts gaf 10 jaar geleden al aan dat het beter zou zijn als ik zou afvallen, want dat was beter voor mijn gezondheid, maar toch kwam dat er nooit van. Tot het moment waarop ik dacht: ‘nu is het tijd’.

Mijn vrienden waren al bij Optimum Change aan het sporten en zeiden: ‘ga lekker met ons mee’. De knop ging om en begon met een drie weeks proeftijd en dat beviel mij heel erg goed.

Ik merkte al meteen dat ik de Personal Group Training heel prettig vond. Je werkt mooi met een groep tot acht personen en elke keer kwamen er toch weer nieuwe oefeningen. Wat superfijn is dat je op die groep een trainer hebt die goed op je houding let en die je aanmoedigt om door te gaan, zodat je op het einde van de les ook voelt dat je iets hebt gedaan.

Het verschil van trainers maakt niets uit, ze hebben allemaal veel ervaring en brengen het goed over op een spontane, gezellige en serieuze manier.

Na de eerste drie maanden was ik trots op mijzelf. Mijn conditie ging vooruit, ik voelde mij veel fitter en ik was al 10 kilo kwijt. Dat kwam niet alleen door het sporten, want door het bijhouden van de Optimum Change voedingsapp had ik ook goed in de gaten dat mijn eetpatroon om moest. Ik ben gestopt met cola en chips en ik ging gezonder eten. Ik merkte al heel snel dat er dan nog genoeg lekkere dingen overbleven. Na het avond eten neem ik soms nog iets van fruit en verder niets meer. Dat is ook veranderd.

Ik zit nu gewoon lekkerder in mijn vel en ik heb zin om te gaan sporten, omdat ik het leuk en gezellig vind. Verder ben ik bijna bij mijn eigen doel en dan mijn doel nog in stand houden, maar dat gaat mij lukken met de goede begeleiding van de trainers van Optimum Change.