a

Bereik ook je doel, net als Guido

De aanpassingen in gedrag is eigenlijk het grootste verschil.”

Als ik nu naar de garderobe kijk en twee maten minder om het lijf heb, met relatief kleine inspanning, ben ik gek dat ik niet veel eerder was begonnen…

Ik vind het fijn om met jullie te werken
door de kwaliteit, persoonlijke benadering,
humor en de opbouw van trainingen.

Voordat ik bij Optimum Change startte zag mijn leven er niet heel veel anders uit, alleen was ik minder fit en een stuk dikker.
Vroeger heb ik wel veel gesport, maar dat is er na de geboorte van onze zoon gewoon bij ingeschoten, geen excuus, gewoon gekozen om de tijd anders in te delen. Dat dit echter na 10 jaar zo’n groot effect zou hebben op het gewicht en omvang had ik niet verwacht. Uiteindelijk komt er dan ineens zo’n moment waarin je beseft dat het zo niet langer kan en je stappen moet ondernemen.

Mijn keus voor Optimum Change was voornamelijk dat ik bewust en verantwoord wilde gaan trainen, ik wilde weer fit worden en liefst 15 kg verliezen, want mijn buik irriteerde me, maar ook dat ik het zover had laten komen. Dit doel stelde ik een maand voordat ik echt begon. De tijd en de kosten hielden mij nog even tegen. Zelf was ik al een poosje gestart met het VDH- dieet (Vreet De Helft) en was daardoor al bijna 8 kg lichter voordat ik bij jullie ben gestart. Alleen gedegen advies in bewegen en eten vond ik gewoon heel belangrijk, omdat er telkens weer kilo´s bijkwamen en weer afgingen. Ik zag echt als een berg op tegen het sporten en afvallen…

Echt geworsteld heb ik uiteindelijk niet, het viel achteraf reuze mee. Gewoon beginnen en dus eerst die “begin” drempel over is wat je nodig hebt. De aanpassingen in gedrag is eigenlijk het grootste verschil. Een aantal facetten hebben echt mijn ogen geopend, waaronder met name het weekend en de “intake” qua calorieën in 3 dagen die zomaar de rest van de week wel opletten omver kan gooien.

Ik realiseerde mij op een gegeven moment dat in plaats van de horeca spoiler te financieren, ik beter kon investeren door hem weg te halen. De investering is het achteraf dubbel en dwars waard geweest, maar daar hikte ik voor ik de keus maakte echt tegenaan.

Ik vind het fijn om met jullie te werken door de kwaliteit, persoonlijke benadering, humor en de opbouw van trainingen. Jullie zijn echt een superclub, met een geweldige groep trainers. Helemaal mooi dat ik mezelf betrapte dat ik het én leuk ging vinden én miste als ik een keer niet kon!

Ik ben het meest trots op de aanpassing in levensstijl die ik heb gedaan. Het is veel makkelijker dan je in eerste instantie denkt. Die eerste maand was echt wel zwaar, maar als ik nu naar de garderobe kijk en twee maten minder om het lijf heb met relatief kleine inspanning ben ik gek dat ik niet veel eerder begonnen was…

Iedereen zou eens een intake met jullie moeten doen die overweegt fitter te worden en/of gewicht te verliezen. De adviezen qua voeding en beweging, die heb ik elders in sportscholen nooit gevonden. Daarnaast is jullie motto “If it doesn’t challenge you, it won´t change you” zo ongelooflijk waar. Jullie mensen maken echt het verschil, chapeau.

Ook aan Wilbert die in de Coranatijd zijn geweldige kant heeft laten zien als ondernemer en aan alle trainers die er alles aan deden om de mensen toch door te laten trainen hebben diepe indruk gemaakt. Het is dan ook jammer dat ik juist vanwege die Corona en het enorm terugvallen in mijn business moet stoppen, dus mochten er klanten zijn die een webshop, website of een app of een goede business analist nodig hebben, let me know!