a

Bereik ook je doel, net als Gert

Erwin Optimum Change

”Er was door de ziekenhuisopname voor mij weinig stimulans nodig om door te zetten. Ik wilde kost wat kost mijn levenswijze veranderen door meer te sporten en anders te eten.”

Ik heb een kantoorbaan met veel zitten en weinig bewegen. Daarnaast ben ik altijd redelijk actief geweest als trainer en in de muziek. Mijn gewicht en voeding waren nooit een aandachtspunt hoewel de kilo’s er in de loop van de jaren stiekem steeds meer aankwamen. Af en toe had ik wel zoiets dat er wat gewicht af mocht en ik meer moest gaan bewegen maar heb dat nooit in acties omgezet. Als ik dan nu terugkijk naar foto’s van februari en de dag van vandaag dan is er wel een groot verschil te zien.

“Op kerstavond 2022 werd ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis en dat was wel een kantelpunt.”

In het vervolg van de opname bleek dat ik 3 dingen zou kunnen doen om een herhaling te voorkomen namelijk water drinken, veel bewegen en anders eten. Dit voorval was voor mij reden op zoek te gaan naar een sportschool die mij qua voeding en bewegen goed kon begeleiden. Zo kwam ik bij Optimum Change uit. De persoonlijke begeleiding van Jeff maar ook de online sessies over voeding hebben me in het begin heel goed geholpen.

Er was door de ziekenhuisopname voor mij weinig stimulans nodig om door te zetten. Ik wilde kost wat kost mijn levenswijze veranderen door meer te sporten en anders te eten. Het ging me qua dat betreft heel makkelijk af en moest eerder afgeremd worden dan gestimuleerd.

Ik ben blij dat ik weer trots ben op mijn lichaam. Door de 12 kg die ik kwijt ben voel ik me weer trots op mijn lichaam. Ben nog niet klaar maar we zijn wel een eind.

De dagelijkse glas wijn, chips en koekjes zijn er nu wel uit. Ben bewuster bezig met wat ik eet en het kost me niet eens moeite. Dat heeft me wel verbaast. Gelukkig kan ik nog steeds eten waar ik zin in heb als de gelegenheid er is en voel ik me totaal niet belemmert.

“Ik ben blij en dankbaar voor de betrokken begeleiding die door de verschillende coaches wordt geboden. Die maken een belangrijk deel uit van de lol die je moet hebben en houden om door te zetten.”