a

Bereik ook je doel, net als Frank

Erwin Optimum Change

”Mijn eerste doel was toch echt wat fitter worden en zonder problemen met de trap naar de derde verdieping kunnen. En als gevolg daarvan natuurlijk een paar kilootjes kwijt. Dat zijn er inmiddels 12 en counting.”

Ik werk de laatste jaren in de luchtvaart sector op kantoor. Mijn sport bevindt zich ook in die hoek. Ik zweefvlieg al sinds mijn 15de. Hoewel het vliegen zelf zittend is, zijn de dagen dat ik vloog de enige dagen dat ik de 10.0000 stappen voorbij ging. Met de trap naar de derde verdieping op kantoor voelde ik de verzuring al. De opticien vroeg me eens mijn cholesterol na te laten kijken na een oogonderzoek. Ik werd af en toe op het buikje getikt met een sarcastisch complimentje. De broekmaat kon weer naar een maatje groter.

“Voor mijn gevoel kwam ik dichter bij een point of no return. Accept or Change. Change it is!”

Mijn eerste doel was toch echt wat fitter worden en zonder problemen met de trap naar de derde verdieping kunnen. En als gevolg daarvan natuurlijk een paar kilootjes kwijt.

Dat zijn er inmiddels 12 en counting. Ik heb het laatste decennia wel eens vaker iets geprobeerd. Ooit lid geweest van een bekende oranje sportschool bij OC om de hoek. Daar ben ik 5 keer geweest in een jaar. Personal training bij een school in Breda waar mijn werk destijds zat. Maar dat was 1 uur in de week kapot gaan zonder verdere begeleiding. Geen voedingsadvies ondanks dat ik daar om vroeg. Niets van dat hielp dus.

De eerste twee maanden nadat ik was begonnen bij Optimum Change, zag ik heel duidelijk de progressie. Dat wordt nu wat minder of beter gezegd anders. Daarnaast heb ik mijn best moeten doen om mijn leefpatroon aan te passen. Ik trek van nature de nacht in…

Het meest trots ben ik dan nu ook dat ik vier keer in de week aan het sporten ben waarvan drie keer om 7 uur ‘s ochtends. Sporten kost me dus geen tijd. Voorheen draaide ik me op dat tijdstip nog even om. Had je me 6 maanden geleden verteld dat ik dit zou doen had ik je voor gek verklaard.

Nu zijn er best een aantal dingen veranderd. Ik heb een ander slaappatroon, ik eet gezonder en regelmatiger en daardoor snack ik minder en drink ik minder alcohol.

Voor mij heeft de kickstart echt gewerkt. Heel bewust met body, food en mind aan de slag. Het feit dat als ik niet ga sporten, na een reservering,  ik dan een plekje van een ander bezet houdt. Dat Jeff over mijn schouder mee kijkt. 

“Dat is de stok achter de deur geweest die ik nodig had om een nieuwe routine te ontwikkelen.”