a

Bereik ook je doel, net als Erwin

Erwin Optimum Change

”​Ik merk dat ik weer fit begin te worden en ik heb veel energie gekregen. Doordat ik ook sterker ben geworden, heb ik ook minder last van mijn rechterknie.

In het dagelijks leven ben ik tactisch stafmedewerker bij defensie. Tijdens mijn werk heb ik altijd intensief gesport, zo’n 5 keer in de week. Echter door verschillende vervelende blessures in het verleden (3x kruisband en meniscus gescheurd en een schouderblessure) heb ik 1,5 jaar niet meer gesport. Mijn motivatie was ook verdwenen. Dit resulteerde dat ik steeds luier werd, had weinig puf had om iets te doen.

Ik merkte dat ik mezelf niet kon motiveren om te gaan sporten.

Normaal heb ik daar nooit last van maar deze keer kreeg ik het na maanden proberen het nog steeds niet voor elkaar. Ik besefte dat ik hulp nodig had. Een stok achter de deur en een reden om te gaan. Ik ging dit niet in mijn eentje voor elkaar krijgen. Ik wilde wel weer fit worden, mezelf beter voelen. Hierdoor presteer ik beter en krijg ik meer energie.

Ik heb geprobeerd om het fitnessen op te pakken. Echter trok me dat helemaal niet meer. Ik wilde een combinatie met kracht en uithoudingsvermogen. Ik had ook een wielrenfiets gekocht. Dit heb ik een aantal maanden geprobeerd, die staat echter alweer in de garage.

In het begin vond ik het echt lastig om te gaan. Ik had geen zin om te sporten. In het begin heb ik een aantal keer op het punt gestaan om af te zeggen. Ik merkte aan mezelf dat ik niet fit was en had moeite om stappen te maken. Echter door gesprekjes met mijn PT Joey en door zijn trainingen kreeg ik het gevoel weer te pakken.

Ik merk dat ik weer fit begin te worden en ik heb veel energie gekregen. Ik heb ook minder last van mijn rechterknie. Mijn beenspieren zijn sterker geworden waardoor mijn knie stabieler is geworden. Mijn eetpatroon heb ik aan kunnen passen. Ik ben veel bewuster met wat ik naar binnen schuif. Alleen in het weekend gaat het soms nog mis. Dat is het volgende doel.

Ik vind de trainingen fijn. Er is ook veel afwisseling in de soort trainingen. Hierdoor blijft het verrassend en leuk om te doen. De trainers zijn altijd enthousiast en weten je te motiveren.