a

Bereik ook je doel, net als Eric

”Stap voor stap werd ik sterker en voelde ik me ook sterker en gezonder.”

Ik gun iedereen de structurele, all-round verbetering van de gezondheid en fitheid die ik met de hulp van Optimum Change heb kunnen realiseren.

“Door de flexibiliteit in de roosters kost het me
geen enkele moeite om het trainen driemaal per week
in te passen in mijn drukke agenda, en dat al 7 jaar lang!”

Als directeur bedrijfsvoering aan een universiteit heb ik een druk leven, met dynamische maar ook stressvolle werkdagen vol vergaderingen en bureauwerk. Voor mijn start bij Optimum Change, nu al meer dan 7 jaar geleden, was ik vaak moe, voelde ik me slap en was mijn weerstand laag. Als vegetariër lette ik altijd al goed op mijn voeding en vitamine-inname, maar mijn beweegpatroon bleef achter en werd steeds gehinderd door kwaaltjes en blessures.

Ik ben al mijn hele leven sportief ingesteld en heb altijd een actief leven gehad. Van jongs af aan ben ik dol op skiën en als kind heb ik veel getennist en gehockeyd. Tijdens mijn studententijd ben ik gaan fitnessen en hardlopen, maar ik ontwikkelde om de haverklap blessures waar ik tot mijn grote frustratie weer weken of zelfs maanden van moest herstellen. Uit onderzoeken met een arts bleek vervolgens de oorzaak te liggen in de overmatige mobiliteit van mijn gewrichten – dat regelmatig mijn schouder uit de kom schoot zonder enige inspanning was al een duidelijk signaal.

Om de vicieuze cirkel van sport en blessures te doorbreken kwam ik via mijn fysiotherapeut bij Wilbert terecht, die voor mij een gedegen routine heeft opgesteld van kracht- en cardiotraining. Door gecontroleerd van start te gaan met een trainingsschema, met veel aandacht voor techniek, was ik eindelijk in staat om een structurele frequentie aan te houden en de lat steeds wat hoger te leggen om zo stevigheid en daarmee stabiliteit rond mijn gewrichten te creëren. Ik begon met tweemaal per week individueel trainen, en sloot vervolgens eenmaal per week aan bij een PGT. Momenteel ga ik driemaal per week naar PGT! Dit geeft een leuke afwisseling aan oefeningen, met bovendien gezelligheid en gedeelde motivatie. Elke keer is anders en word ik weer opnieuw uitgedaagd om mijn eigen grenzen op te zoeken!

De kundigheid en het enthousiasme van de coaches helpt mij echt om mijn persoonlijke doelen te realiseren; en het knappe is dat dat voor iedereen in de groep andere doelen zijn. Door de flexibiliteit in de roosters kost het me geen enkele moeite om het trainen driemaal per week in te passen in mijn drukke agenda, en dat al 7 jaar lang!

Gedurende de lockdown ging dat bovendien heel vlot over in online (groeps)trainingen: complimenten aan iedereen bij Optimum Change voor deze ad-hoc initiatieven die ervoor hebben gezorgd dat ik mijn gezondheid op peil kon houden. Door het niveau dat ik met hulp van Optimum Change heb kunnen bereiken heb ik zo al meerdere jaren geen last meer van blessures, en blijkt er heel wat kracht te zitten in dat kleine lijf van mij 🙂

Stap voor stap werd ik sterker en voelde ik me ook sterker en gezonder. En ook op mijn werk was ik steeds beter bestand tegen de stress en minder snel vermoeid. Daarbij ben ik in het dagelijks leven veel bewuster gaan bewegen zonder dat ik daarbij pijn of uitputting ervaar. En na enige tijd merkte ik dat met sterkere benen, een goed getrainde core en meer uithoudingsvermogen, mijn skikunsten na al die jaren alsnog een flinke sprong hebben gemaakt!

Ik gun iedereen de structurele, all-round verbetering van de gezondheid en fitheid die ik met de hulp van Optimum Change heb kunnen realiseren. Het is echt een investering in jezelf, waarbij je door steeds stapjes te maken in het behalen van doelen op de korte termijn, je voor de lange termijn hele mooie resultaten boekt. Ik denk dat dat ook de verandering is die Optimum Change voor je voor ogen heeft…!

Keep up the good work!