a

Bereik ook je doel, net als Emrah

”Ik zit ook echt beter in mijn vel. Ik ben veel fitter en vrolijker.”

Een atletisch lichaam stond altijd al op mijn bucketlist. Ik wilde bewust bezig zijn met sporten en voeding, maar dit lukt mij zelfstandig helaas niet.

Op een gegeven moment was ik klaar met
mijn coronakilo’s en ging ik op zoek naar
een personal trainer op internet

Dagelijks ben ik douanier in Eindhoven. Begin maart zat ik ongeveer 3 maanden thuis en bewoog ik heel weinig. Ook met voeding was ik totaal niet bezig, met als gevolg coronakilootjes! Voordat ik bij jullie kwam, ben ik altijd lid geweest van een sportschool in Den Bosch, maar ik deed maar wat met de fitnessapparaten. Ook kon ik toen makkelijk na het sporten naar de Mac Donalds gaan.

Een atletisch lichaam stond altijd al op mijn bucketlist. Ik wilde bewust bezig zijn met sporten en voeding, maar dit lukte mij zelfstandig helaas niet. Ik wilde echt gaan voor een gezonde leefstijl. Dit doel had ik eigenlijk al jaren…

Ik had alleen niet de discipline met sporten en voornamelijk ook niet met voeding. Ik ging voorheen af en toe sporten en dan deed ik weer twee weken niets meer, om vervolgens weer een keer te gaan. Er zat dus geen structuur in mijn sportschema en met voeding was ik al helemaal niet bezig.

Op een gegeven moment was ik klaar met mijn coronakilo’s en ging ik op zoek naar een personal trainer op internet, omdat ik echt niet tevreden meer was met mijn lichaam. Ik had niet meteen het vertrouwen dat het probleem opgelost ging worden, maar wilde het wel proberen. Ik ging met een open mind naar Optimum Change, met het gevoel ‘ik zie het wel’.

In drie maanden tijd ben ik 6-7 kilo kwijtgeraakt.
Mijn vetpercentage is van 20 naar 12% gedaald (ik wil nog graag naar de 10%). Ik ben best wel trots als ik nu voor de spiegel sta. Dit is mij gelukt door zelf te gaan koken en nodige dingen te gaan halen bij de supermarkt.
Ik leg nu bijvoorbeeld geen chocola, chips, koekjes en alcohol meer in de boodschappenwagen. ’s Avonds met Netflixen heb ik dus geen snacks meer in huis, dus neem ik vaak een appeltje.
Ik eet nu dus veel gezonder, minder koolhydraten en ongezonde vetten. Wel mis ik de Turkse gerechten van mama. Daar heb ik best wel moeite mee gehad om die te laten staan, zoals Turkse pizza en Baklava.

Ik zit ook echt beter in mijn vel. Ik ben veel fitter en vrolijker. Ik hoor van mijn collega’s ook dat ik een vrolijker persoon ben geworden. Dat is fijn om te horen!

Ik ben enorm blij met mijn eindresultaat! Dankzij jullie is mij dit gelukt. Thanks Optimum Change. Jullie zijn een jong en gezellig team. Iedereen is altijd zo gemotiveerd en daardoor krijg ik ook meer zin om te gaan sporten.