a

Bereik ook je doel, net als Dick

”Toen ik in 2012 mijn eerste herseninfarct kreeg is mijn leven totaal veranderd.”

Het fijne voor mij is, dat ik kan sporten op een rustig tijdstip (muziek gaat zachter en er zijn weinig prikkels), het wordt duidelijk uitgelegd of het wordt voorgedaan.

“Na een half jaar was ik 20 kg kwijt en
mijn kracht is goed verbeterd!”

Ik had tot 2012 een druk dagschema. Ik was zelfstandig timmerman en in de avonduren sportte ik toch wel 3 tot 4 maal in de week (tennis en hardlopen). Toen ik in 2012 mijn eerste herseninfarct kreeg is mijn leven totaal veranderd. Na mijn laatste infarct in 2018 werd er uiteindelijk een diagnose gesteld.

Ik kwam via de tussenpersoon van mijn verzekeringen terecht bij Optimum Change. Na het kennismakingsgesprek heb ik aangegeven wat mijn doel was en in overleg zijn we toen voor een contract van zes maanden gegaan. 
Ik was in al die jaren wat kilo’s aangekomen en mijn kracht en conditie was erg verslechterd. Ik heb in de tussenliggende jaren wel steeds de nodige therapieën en revalidatie gehad en kreeg nog steeds fysiotherapie.

Ik wilde graag aan mijn kracht werken en wat kilo’s afvallen, en ben toen in juni 2018 gestart met Chantal als mijn persoonlijke coach.

Het was voor mij moeilijk om na die tijd mijn grens op te zoeken met kracht en conditie en om mijn eetpatroon aan te passen. In het begin was het doorbijten om eetgewoontes aan te passen. Het is bij mij zo dat je van iemand buiten je vertrouwde kring sneller wat aanneemt dan van je vrouw of vrienden. Na een half jaar was ik 20 kg kwijt en mijn kracht is goed verbeterd! Ik ben hier ontzettend blij mee!

Het fijne voor mij is, dat ik kan sporten op een rustig tijdstip (muziek gaat zachter en er zijn weinig prikkels), het wordt duidelijk uitgelegd of het wordt voorgedaan. Het zijn leuke coaches die het goed kunnen overbrengen en er een leuke draai aan geven, zodat het elke week weer een uitdaging is en spannend blijft. Het eerste half jaar is mij zo goed bevallen dat ik er nog eens zes maanden achteraan doe om mijn conditie nog meer aan te pakken. Ik ga er nog steeds elke week met veel plezier naar toe!