a

Bereik ook je doel, net als David

”We zijn nu inmiddels negen maanden verder na de start van mijn traject bij Optimum Change en de resultaten spreken voor zich.”

Ik had voor mezelf al een lijstje gemaakt met doelstellingen: conditie moest beter, ik moest sterker worden en er moest zo’n 10 kilo vanaf.

“We zijn nu inmiddels negen maanden verder na de start van
mijn traject bij Optimum Change en de resultaten spreken voor zich.”

Toen oktober 2020 voor een tweede maal mijn tafeltennisseizoen vroegtijdig af werd geblazen wegens Covid-19 besloot ik dat ik helemaal fit wilde zijn voor wanneer het nieuwe seizoen zou starten.
Ik had voor mezelf al een lijstje gemaakt met doelstellingen: conditie moest beter, ik moest sterker worden en er moest zo’n 10 kilo vanaf. Hiervoor gebruikte ik een simpele sportschool abonnement. Resultaat hiervan was echter dat ik vaak enkel bezig was op apparaten welke toevallig op dat moment beschikbaar waren, of dat ik soms gewoon een aantal maanden niet ging want “het kostte toch maar 20 euro per maand”. Met een baan in de IT waarbij ik een groot deel van de 40-urige werkweek aan mijn bureaustoel vastzit besloot ik dat het tijd was voor een serieuzere aanpak.

Een kameraad van me, welke nogal actief is op social media, plaatste regelmatig berichten en filmpjes over zijn activiteiten bij Optimum Change. Via hem heb ik een introductie gehad en vanaf november 2020 zelf aan de slag. Samen met Lars een beginsituatie vastgelegd en doelen gesteld. Vervolgens wekelijks meten om te kijken wat de progressie was en praten over voeding etc. Basiskennis van voeding was al aanwezig, echter bleek ik me toch erg te hebben verkeken op de grootte van mijn porties. Hier wist Lars goed op te corrigeren/sturen en was gebruik van de “Food” app een goede rode draad om te volgen.

Gaandeweg natuurlijk wel wat uitdagingen ondervonden. Het buitensporten met Optimum Change was soms zwaar, gezien de temperaturen af en toe, maar sporten in de buitenlucht vond ik op zich geen straf. Vooral omdat Optimum Change een prima overdekte locatie had gevonden om de mensen toch van zijn services te voorzien. Petje af hoe alle trainers hier mee om zijn gegaan.

Ook stond er kort na het starten van mijn traject bij Optimum Change de eerste grote uitdaging qua voeding op de kalender: kerst. Omdat ik vastberaden was/ben om mijn doel te behalen vond ik het compenseren van vlees/aardappelen met groente op kerst niet de grootste uitdaging. Wel wekte dit veel vragen/opmerkingen op bij de familie.
Ze zijn immers gewend dat ik met kerst nogal wat voedsel en drank naar binnen kan werken. Dit was voor het eerst dat ik doorkreeg dat je op sociale gelegenheden soms best sterk in je schoenen moet kunnen staan om de “voor deze ene keer maakt dat toch niet uit?” opmerkingen af te kunnen slaan. Een doel hebben en de focus daarop leggen heeft mij hierbij heel erg geholpen.

We zijn nu inmiddels negen maanden verder na de start van mijn traject bij Optimum Change en de resultaten spreken voor zich.
De volledige 10 kilo is er bijna af waardoor de vorm van mijn lichaam wat meer lijkt te kloppen. Ik moet toegeven dat ik bijna niet meer op mijn eetgewoontes hoef te letten. Door begeleiding van Lars en gebruik van de “Food” app zit het ritme er goed in. Ook de krachttraining heeft zijn vruchten afgeworpen gezien er steeds meer gewichten aan de oefeningen toe worden gevoegd. En de conditie is ook aanzienlijk verbeterd gezien ik nu moeiteloos een tafeltennis training sessie van twee uur volhoud en op niveau blijf spelen. Voor beeldvorming: voorheen zat ik er al na 30 minuten doorheen. Je kunt dus stellen dat ik letterlijk wat lekkerder in mijn vel zit. Zowel sportief als sociaal werpt het dus zijn vruchten af.

Kortom: Ik zou iedereen Optimum Change aanraden voor het behalen van je sportieve doelen.