a

Bereik ook je doel, net als Daan

”Toen ik op een vroege ochtend toch merkte dat bij het strikken van mijn veters de spreekwoordelijke “bierbuik” echt in de weg zat ben ik na aankomst op kantoor direct gaan zoeken naar iets in de richting van PT.”

Inmiddels ben ik in 8 maanden 14 kilo afgevallen, maar ben ik ook anders over voeding en sport na gaan denken. 

“Fit worden doe je in de sportschool,
afvallen doe je in de keuken!”

In het dagelijks leven ben ik woonachtig in Rosmalen en werkzaam bij een wereldwijd ICT bedrijf wat zijn Nederlandse vestiging in Amsterdam heeft staan. Daar ben ik verantwoordelijk voor het Nederlandse Partner Landschap en in die hoedanigheid sta ik vroeg op (6.00 uur) en ben ik vaak laat thuis (20.00 uur) als ik geen verdere verplichtingen heb als internationale conference calls, relatie events en zakendiners. Sport en bewegen was onderschikt aan mijn werk en deed ik af en toe (voetbal).

Nadat ik besloot hiermee te stoppen omdat ik te onregelmatig mee kon spelen met mijn teamgenoten had ik wel het idee om weer iets anders op te pakken maar wist niet echt wat dat moest zijn. Toen ik op een vroege ochtend toch merkte dat bij het strikken van mijn veters de spreekwoordelijke “bierbuik” echt in de weg zat ben ik na aankomst op kantoor direct gaan zoeken naar iets in de richting van PT, mede ook omdat ik wat collega’s had gesproken die daar enthousiast over waren en omdat ik het daar met mijn vrouw ook al eens over had gehad. Tijdens mijn digitale zoektocht vond ik, voor mij vrij onverwacht de website van Optimum Change, en met de frustratie van de bierbuik in het achterhoofd heb ik een verzoek tot een intake gesprek gedaan. Wat mij met name aansprak was de combinatie van Body, Food en Mind omdat ik het gevoel had dat sporten alleen mij niet ging helpen van mijn bierbuik af te komen.

Misschien met enige scepsis in het begin (want ik eet toch al gezond dacht ik en hoeveel impact kan 1x in de week sporten hebben) ben ik samen met Jeff gestart. En al redelijk snel zag ik wat kleine progressie ontstaan. Met name door de stel regel van Jeff: Fit worden doe je in de sportschool, afvallen doe je in de keuken! De wekelijkse begeleiding, structuur, coaching en tips helpen mij enorm bij het bereiken van mij doel. De bewustwording van “ongezond eetgedrag” was wellicht het meest lastige voor me maar bleek uiteindelijk ook een drijfveer: het bijhouden van de voedingsapp leek wel een soort obsessie voor me te worden in de eerste maanden en ik was trots op mezelf als ik een aantal dagen ruim onder de toegestane kCal kon blijven. Verbazingwekkend was en is nog steeds het tussentijdse restultaat.

Inmiddels ben ik in 8 maanden 14 kilo afgevallen, maar buiten dit resultaat denk ik dat ik ook een mindshift heb kunnen maken door anders over voeding en sport na te gaan denken. Dat is niet iets waar ik alleen zelf trots op ben, maar waar ook Jeff en Optimum Change zichzelf een compliment kunnen maken!